Arkadaşlar windows 2000 işletim sistemi yuklu bilgisayarımızda bir virus turedi (Matikart ve Maaş bodrosu cıkaran yazıcının yazılımı 2000 tabanlı, 2000 ustu İşletim sistemine uymuyor.).İlk zamanlar masaustune sağtuş ozellikler yapıldıgında msdos olarak c:\WINNT\RUNDLL32.exe cıkıyor aynı şekilde bilgisayarımın ozelliklerinde ve denetim masasında bazı iconlara tıkladıgımda da cıkıyo.
h t t p : // img21.**************/img21/5067/11111yj.png
Aradan 1 hafta kadar zaman zarfı gecti ve virus kendini yeniledi ve farklı şekillerde calışmaya başladı bilgisayarı ilk actıgımda belgelerimle birlikte sırasıyla C:\WINNT\WINLOGON.EXE , C:\WINNT\RUNDLL32.EXE , C:\WINNT\SERVİCES.EXE , C:\WINNT\SMSS.EXE , belgelerim , C:\WINNT\8Sy.EXE , C:\WINNT\SVCHOST.EXE , C:\WINNT\CSRSS.EXE ve C:\WINNT\LSASS.exe ler acılıyor direkt olarak.
h t t p ://img687.**************/img687/3342/virus1.png
Gorevi yoneticisinde gorundugu şekil ise boyle.
h t t p ://img9.**************/img9/4105/virs2.png
virusu silmek icin 2000 de kurulup calıştıralabilen obit,avg trojenantivirus. vs programlar ile taradım bulamadı.Yeni virus programlarını işletim sistemi kaldıramadıgı icin kuramadım win2000 e kurup taratamadım.Yeni lisanslı virus programıylada harddiski cıkarıp hari disk olarak tarattım virus buldu ve sildi fakat D: surucusunde yedeklerimiz oldugu icin sadece C: surucusune format attık.Tekrar turedi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacak bilgiler verirse makbule gecer.Şimdiden teşekkurler.
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- işletim Sistemleri
- Diğer Windows Sürümleri
- Windows 2000 de Sorun Yaratan Bir Virus icin yardım Lutfen