merhaba arkadasalar kendı pc me format atıcaktım fakat D de bazı ozel dposyalarım vardı format atarken D sılınmeden sadece C yı sılerekde format atabılırdım ama uzun zmn dır D yı formatlamadıgım ıcın D yı bır baska pc ye kopyalayıp bılgısayarı komple sıfırlayım dedım D yı formatladıgım pc vıstaydı ve onuda dah yenı kurmustum neyse hard dıskımı soktunm dıer pc ye taktım D yı dıer pc nın D sıne kopyaladım daha sonra kendı Hdd mı kendı kasama takarak onada format attım drıverları yukledım ve daha sonra dıer pc ye taktım amacım D dekı dosyalarımı kendı pc me almaktı fakat dıer pc de benım hard dıskı bır turlu goremedım bır kac defa sata kablosunu cıkarıp farklı slotlatra takmama ragmen hdd gorunmuyordu daha sonra hard dıskımı yenıden kendı kasama taktım bır baktım hard dısk ucmus yenıden format atıyım ddım ekrana onar= R devam ıcın = enter secenegı geldı enter dedım daha sonr F8 kabul secenegını sectım daha sonra hard dıskın 2 bolum C- D seklınde gorunmesı lazımken D = bolumu sıl enter = devam secenegı geldı fakat hard dısk C- D seceneklerı gorunmez oldu bılgısayarda su hatayı alıyorum REBOT AND SELECTED PROPER BOOT DEVİCE OR INSERT BOOT MEDİA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRES A KEY bu hata yanlıs bılmıyorsam eger bıosdan kaynaklanıyor olması lazım yanı Fırs Boot Device ==> Hdd secmemız lazım Fakat Hdd secılı olmasına ragmen halen pc format yemıyor format cd sını cıkarıyorum pc yı yenıden acıyorum ve cd yı cıkardıkdan sonrada DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER yazısı cıkıyor arkadaslar kafayı yemek uzetreyım ltfn acıl yardım edın