Arkadaşlar Oncelikle Anlatımım Biraz Uzun Olacak Ama Buna Değecek ve Beğeneceksiniz

Başlıyoruz .


Windows 7 Şifresini unuttum ne yapıcam diye duşunmeyin windows7 şifresini nasıl kırarım diyorsan aşağıdaki yonergeleri izleyin ve şifrenizi bulun format atmaktan kurtulun ve şimdi başlıyoruz..

Adım Adım Şifre Kaldırma

Bilgisayarınızda Windows 7 işletim sistemi kullanıyorsunuz ama kullanıcı giriş şifrenizi hatırlayamadığınız icin sistemi acamıyorsunuz.Bu durumda hangi yontemle şifrenizi hatırlayacaksınız onu aktarmaya calışacağım.”Ben şifremi asla unutmam” dediğinizi duyar gibiyim ama sakın buyuk konuşmayın.







Unuttuğunuz Windows şifresini, 5 dakika icinde hatırlayabilir,değiştirebilir veya şifreyi tamamen kaldırabilirsiniz. Bu yontemi kotu amaclar icin kullanmayacağınızdan adım gibi eminim Bu yuzden anlatmaya başlıyorum… Oncelikle bizim bir yazılıma ihtiyacımız olacak. Bu yazılımın ismi Elcomsoft System Recovery Professional. Bu uygulamayı en alttaki linkten indirmeniz gerekiyor. Derste kullandığım 3.0 Build 466 versiyonudur.


Desteklediği sistemler; Windows 7 (32 bit), Windows 7 (64 bit), Windows Vista (32 bit), Windows Vista (64 bit), Windows Server 2003/2008, Windows 2000, Windows XP, Windows 98
140 MB civarında olan bu uygulama, onyukleme (Boot) ozelliğine sahip, .iso kalıp dosyasıdır.
Bu uygulamayı kullanabilmemiz icin boş bir CD’ye ve tercihen Nero programına ihtiyacımız olacak ve tabiki CD surucusunede Burda onemli olan bu .iso kalıp dosyasını CD’ye nasıl yazacağımızdır.Basit bir veri diski yazar gibi değil tabiki.
Cunku oluşturacağımız CD’nin onyukleme (Boot) yeteneğine sahip olması gerekiyor.

Nero’nun “Kalıbı Diske Yazdır” seceneğini kullanarak bu .iso kalıp dosyasını CD’ye yazdıracağız.Bu secenek Nero versiyonlarına gore farklılık gosterir.Oluşturacağınız CD bu şekilde onyuklemeli, diğer bir değişle BOOT’lu CD olacak
Hazırladığımız CD’nin sistem acılışında gorunebilmesi icin, BIOS ayarlarında CD-ROM’un ilk aygıt olarak ayarlanması gerekir.Bu işi BIOS setup’a girerek yapabilirsiniz.
BIOS yazılımı her anakart marka ve modeline gore farklılık gosterir ama hepsi birbirine benzer.BIOS’un BOOT ayarlarına girerek 1. aygıtı CD-ROM olarak gosterin.Ben ornek bir resim paylaşıyorum.Her BIOS’ta mantık aynıdır..






1- Hazırladığınız CD’yi bilgisayara takın ve reset tuşuna basın.Sistem otomatik CD’yi gorecek ve onyuklemeyi başlatacak.Ekranda “Press any key to boot from CD or DVD” (CD veya DVD’den onyukleme yapmak icin herhangi bir tuşa basın) yazdığını gorursunuz, herhangi bir tuşa basıp devam edin.









- Kısa bir beklemeden sonra programın arayuzu karşınıza cıkacak.İlk pencerede programın lisans anlaşmasının yazılı olduğunu bir sayfa yer alır..
- “I accept the agreement” kutucuğunu secip anlaşmayı kabul etmemiz gerekiyor.Sectikten sonra OK butonuna basıp devam ediyoruz..







2- Şimdiki penrecede ise sistemde bulunan suruculer liste halinde gozukecek.Bu listede suruculer ile ilgili bilgileri gorebilirsiniz.






- Burada hicbirşey yapmadan Next (İleri) butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
3- Sonraki sayfadada aynı şekilde devam ediyoruz.Resimde gorduğunuz 2 seceneğin işaretli olmasına dikkat edin.Bizim işimizle ilgili secenekler bunlar.







4- Şimdi ise Windows’un kurulu olduğu dizini secmemiz isteniyor.Program Windows’un kurulu olduğu dizini otomatik olarak gorucektir.Bu kısımdada yapmanız gereken birşey yok.
- Eğer sisteminizde birden fazla işletim sistemi kuruluysa program hepsini gorecektir ve select menusu altından şifresini sıfırlamak istediğiniz Windows’a ait dizini secmeniz gerekiyor.
Ornek olarak benim sistemde 2 işletim sistemi yer alıyor. C: surucusunde Windows 7 ve E: surusunde Windows XP kurulu.Ben buradan hangisinde işlem yapmak istiyorsam onu seciyorum.







- Windows 7 nin şifresini unuttuğumu varsayıyorum ve C: surcusunu secip tekrar Next (İleri) butonuna basıyorum.






5- Bu pencerede ise şifresini sıfırlamak istediğim kullanıcıyı secmem gerekiyor.Kullanıcı adımı seciyorum ve Next butonuna basıyorum.





- Password kutucuğunda unuttuğunuz şifreyi gorebilirsiniz.Dilerseniz bu kutucuğu temizleyebilir veya yeni bir şifre tanımlayabilirsiniz.Bu kutucuğu boş kaydettiğiniz taktirde kulanıcının şifresini kaldırmış olursunuz ve Windows acılışta şifre sormayacaktır.





Ben şifreyi tamamen kaldırmak istiyorum ve Password formunda yazan şifreyi siliyorum.







- Apply dedikten sonra bana SAM dosyasını yedeklemeyi isteyip istemediğimi soran bir uyarı penresi acılıyor.Bu uyarıya YESdiyorum ve kaydetmek istediğim konumu secip Save butonuna basıyorum.Eski SAM dosyamız same.old isminde belirttiğimiz yere kaydedilecektir.Herhangi bir olumsuz durumda eski SAM dosyasını kullanabilirsiniz.Bu olumsuz bir durum oluşacağı anlamına gelmiyor.Windows şifresini unutmaktan daha olumsuz bir durum olamaz zaten








SAM dosyası Windows kullanıcı hesaplarına ait bilgilerin kayıtlı olduğu bir dosyadır.Bu dosyaya Windows/System32/config/altından ulaşabilirsiniz.Bu dosyayı direkt acamazsınız.Microsoft Office Converter ile office belgesine cevirip acabilirsiniz.
En sonda cıkan 2 uyarıyada YES dedikten sonra sistem yeniden başlayacaktır ve






Windows’a Hoşgeldiniz !!!





Dosyayı buradan indirebilirsiniz :



EMEĞE SAYGI .. +rep please
__________________