Blu-Ray bir belgeseli winrar ile sıkıştırılmış olarak, 122 part olarak bilgisayarıma indirdim. 122 partın toplam boyutu 12,5 GB. Winrar'dan dizine cıkartma işlemim sırasında bir hata mesajı aldım. Mesajda 4 GB'dan buyuk dosyaları bilgisarıma yazamayacağımı soyluyordu. Diskimin Fat32 olması sebebiyle dosya yapısının en fazla 4 GB'a destek verdiğini, 12,5 GB'ı dizine cıkartmam icin harddisk'imi NTFS sistemine cevirmem gerektiğini sonradan oğrendim.
Benim amacım, internetten indirdiğim belgeseli, bilgisayarımın harici diskine kopyalayıp, harici diski USB portundan playstation 3'e bağlayarak ya da ps3'un harddiskine kopyalayarak Plazma'dan seyretmekti. 4 GB'dan duşuk dosyalarda bir sorun yaşamadım ancak bilgisayarın hardiskini NTFS'ye cevirirsem Playstation 3 bu bilgileri okumuyor. Cunku NTFS'yi kabul etmiyor. Ancak Fat32 sistemini destekliyor.
Ayrıca harddiski NTFS'ye donuşturduğumde bir daha Fat32'ye donuş yok.
Tek care olarak winrar vasıtasıyla (bozuk dosyaları koru seceneğinden istifade ederek) 4 GB'lık bolumler halinde dosyayı dizine cıkartmak kalıyor. İlk 42 part icin bunu yapabiliyorum. Ancak sonraki, 42 ile 84 part arasını ve 85-122 partları dizine cıkart dediğimde hep ilk 42 partı dizine cıkarıyor.
Winrar'da bir dosyayı ciltler halinde bolumleyerek rapidshare'ye kaydedebiliyoruz. Aynı şekilde bolumler halinde (4 GB aşmadan) dizine nasıl cıkartabiliriz ?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
winrar dizine parcalı taşınabilir mi?
Program Download0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Download Merkezi
- Program Download
- winrar dizine parcalı taşınabilir mi?