Nedir bu reklam sistemi ?
Bu sistem ile kontrol panelinizden reklamları girersiniz ve reklamlarınızın goruntulenme ve tıklanma gibi istatistiklerinize ulaşabilirsiniz.
Hadi başlayalım....
Oncelikle reklamlarımızı gireceğimiz bir veritabanı oluşturmamız gerekiyor. Cunku reklamlarımızı veritabanımıza ekleyeceğiz ve istediğimiz zaman istatistiklere ulaşabileceğiz. Ornek olması acısından basit bir veritabanı nasıl olur veriyorum :
Kod:
CREATE TABLE `reklam` ( `id` int(11) NOT lisanssız auto_increment, `aktif` int(1) NOT lisanssız, `reklambasligi` varchar(255) NOT lisanssız, `reklammetini` varchar(255) NOT lisanssız, `reklamadresi` date NOT lisanssız, `goruntulenme` int(11) NOT lisanssız, `tiklanma` int(11) NOT lisanssız, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 DEFAULT CHARSET=utf8;
Şimdi acıklamalara gecelim ,
id = Veritabanına eklenen her reklamın benzersiz bir id si olması gerekiyor. Reklamlarımızı gosterirken verileri id den cekeceğiz. Reklam eklediğinizde id kısmı otomatik olarak eklenir sizin bu bolume dokunmanız gerekmez.
aktif = Bu bolumde reklamlarımızın aktif olup olmadığını belirliyoruz. Mesela 1 aktif ise 2 pasif olsun. Sadece aktif reklamlarımızın gosterimini yapacağız.
reklambasligi = İsminden de anlaşılacağı uzere bu bolum reklamlarımızın başlıklarını saklayacağımız bolum. orn : Hosting Forumları
reklammetini = Reklam metinini saklayacağımız bolum. orn : Turkiye'nin tek webhosting forumu.
reklamadresi = Acıklamaya gerek var mı?
goruntulenme = Reklamlarımızın kac kere goruntulendiğini gosteren bolum. Bu bolum reklam goruntuleme sayfasına ekleyeceğimiz bir kod vasıtası ile otomatik olarak artacaktır.
tiklanma = Reklamlarımıza kac kere tıklanıldığının goruntulendiği bolum. Bu bolum reklamlarımıza tıklandığında otomatik olarak artacaktır.
Veritabanı bolumumuz tamamlandı. Sanırım aklınızda bu bolum ile ilgili bir soru kalmadı. Şimdi reklamlarımızı goruntuleyeceğimiz sayfa ile devam edelim.
Reklamlarımızı goruntuleyeceğimiz sayfa .php kodlama ile yapılacak. Ornek olması acısından ben kodları yine alt tarafa ekliyorum.
PHP: