Merhaba arkadaşlar.
Okulda bir projeyle ilgili olarak PHP ile bir sistem tasarlamam gerekiyor.Oncelikle yapmak istediğim şey laboratuvar websitesi uzerinden derse kayıt işlemlerini yapmak.
Yani oğrenci siteye girip boş bulunan kontenjana ve saatlere gore kaydını yapacak ve bu kayıtlar bittikten sonra liste admine(bana) gelecek ve ben onayladıktan sonra tekrar aynı sistem uzerinden yayınlanacak.
Duşunduğum script basit bir uyelik kaydı ancak kullanıcılar uye olarak bir oturum icinde bulunmayacaklar ve belli bir kontenjan olacağı icin mesela otobus firmalarının online bilet sisteminde koltuğu secer gibi oğrenciler ders saatini ve grubunu secerek ders kaydını gercekleştirecekler.İllaki gorsel bir etkileşim olması gerekmiyor.Daha sonra aynı oğrenci numarasıyla bir kayıt işlemi yapılamayacak ve duzenleme gibi bir secenek olmayacak.
Bu sistemi nasıl kurabilirim,yani uyelik sistemi uzerinden gitmem mantıklı mı yoksa farklı bir algoritma mı geliştirmeliyim ? Fikirlerinizi almak icin konuyu acıyorum.
Kompleks bir işlem olmayacak.Orneğin;
1.Oğrenci kayıt sistemine girer.
2.Goruntulenen listede dolu ve boş kontenjanlar gorunur.
3.Boş kontenjanlardan birine tıklar ve bilgilerini girerek uyeliği tamamlar.
4.Bu surec 2-3 gun icerisinde olacak ve 2-3 gun sonunda yapılan kayıtlar bana gelecek.Herhangi bir aksilik yoksa onaylayacağım ve surec sonunda en son halini almış laboratuvar listeleri sitede yayınlanacak,kayıt sistemi devre dışı olacak.
Kayıt kısmından sonrası kolay diye duşunuyorum ancak oncesinde neler yapmalıyım nasıl bir akış icerisinde gitmeliyim yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada PHP ve MySQL bilgim girişten biraz ileri bir seviyede.Cok şey bilmiyorum yani.
Şimdiden teşekkurler.
PHP ve MYSQL ile Ders Kayıt Sistemi | YARDIM
PHP & PHP Framework0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Server-Side Programlama
- PHP & PHP Framework
- PHP ve MYSQL ile Ders Kayıt Sistemi | YARDIM