Merhaba arkadaşlar, bilirsiniz icerik yonetim sistemlerinin vazgecilmesi ve bana gore en guzeli Joomla dır, hatta bana gore bu değer tartışılmazdır. Joomla 1.5 kararlı surumunun yayınlamasının ardından bir cok 1.0 kullanıcısı gibi bende 1.5 e geciş yaptım ve bu gecişi yaptığım icin son derece mutluyum. Joomla 1.5 ile gelen bir cok yeni ve ek ozellik mevcut, bunların en başlıcası icerik girme ve duzenleme işlemlerinde kullandığımız editor panelidir. Bu panelde daha onceki versiyonda karşımıza cift editor gelirken ( intro ve devamını oku ) 1.5 ile artık tek bir editor kullanacağız ve makalelerimizi cok daha duzenli bir şekilde kullanıcılara aktarabileceğiz. Bugun ilk olarak sizlere devamını oku ve sayfa sonu ozelliklerinden bahsedeceğim. Bu iki ozellikte benim cok ama cok hoşuma gitti. Neden diye soracak olursanız bir onceki surumde ben hep intro ve ana govde yazılarını ayrı ayrı hazırlar parametrelerden intro gorunumunu gizle olarak işaretler ve ona gore yayınlardım buda cok zaman kaybına neden olurdu. 1.5 editoruyle birlikte artık buna bir son verdim. Yazının istediği yerinden devamını oku butonunu koyabiliyor ve sayfa duzenini boylelikle cok rahat bir şekilde sağlayabiliyorum. 1.5 editorunde tek editor ozelliğinin yanı sıra bir başka guzellik ise makaleleleri istediği yerinden keserek sayfa sonu belirleyebilme ve bir makale icinde birden cok başlık kullanabilmedir. İşte bu ozelliği altta resimli olarak anlatmaya calıştım. Umarım anlatabilmiştirim. Makalelerin ve anlatımların devamı gelecektir.
ReadBull.net sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor. ReadBull.net'i kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.