Moderator arkadaşların konuyu sabit yapmalarını rica ediyorum.

Vbulletin 4.0'a geciş bir cok kişi icin problem olduğunu gordum. Bu konuda esaslı bir yazı da Turkce olarak yok maalesef. Bu konuya el atmak istedim. Vbulletin 4.0'a geciş hakkında guzel bir makale olsun istedim. Yazımızı sonuna kadar okursanız vbulletin 3.8.x'den sorunsuz bir geciş yaparsınız. Vbseo kullanıyorsanız Vbseo 3.3.x'den vbseo 3.5.x'e gecişi de beraberinde anlatacağım. URL Rewrite kurallarını bozmadan upgrade yapma şansınız olacak.

Vbulletin 4.0 Upgrade Oncesi Temel Hazırlıklar

1. Vbulletin SQL Yedeğini alın.
2. Vbulletin 3.8.x FTP Yedeği alın.
3. Vbseo yedek alın (vbseo_all.xml ve vbseo_urls.xml ayrı ayrı alın.)

Vbulletin 4.0 Upgrade Hazırlıkları

Temel Hazırlıkları yaptıktan sonra yapmamız gereken bir kac işlem daha mevcut. Bu işlemler sağlıklı bir Vbulletin 4.0 yukseltmesi icin yapılması gerekmektedir.

Benim aldığım bir hata template hatasıydı. Template hatası en sık alınan hataymış bunu oğrendim. O yuzden bunun icin bir ayar yapacağız. Bir de hook yani pluginler diğer bir adla eklentiler 4.0'da calışmayacak. Cunku vb'nin kodlama stili değişti. Zaten 4.0'a gecip şablonları gezince kodların daha farklı yazıldığını goreceksiniz.

Benim tavsiyem butuk eklentilerinizi siliniz. Eklentileri silince dosyalarınız ftp'de kalacağı icin butun ftp dosyalarınızı silmek daha temiz olacaktır. En azından 3.8.x'den hicbir kalıntı olmaz. Burada silmemeniz gereken klasorleri hatırlatayım.

Kod:
/customavatars /customgroupicons /customprofilepics /images /tmp (Eğer kullanıyorsanız)

Yukarıdaki klasorler uyelere ait resimler, avatarlar vs. icerdiği icin bu klasorlerin silinmemesi lazım. Zaten dosyaları tamamen silsek bile yedeklerimiz mevcut. Eğer dosya silme işlemi yapmazsanız uzerine yukleyecek ve pluginleri calıştırmaya calışırsanız hata alma ihtimaliniz cok yuksek. Ama bunu yaparsanız da bir onlem soyleyim. Yukleyeceğiniz vbulletin 4.0 config.php dosyasında
Kod: