2014 yılında sınıf arkadaşım ile birlikte el işleri ile ilgili bir blog acmaya karar verdik. Google ucretsiz blog sayfasına cevremeizde yapılan el işlerini yukledik ve gorsellerin altına 200-300 kelimelik makaleler ekledik. Ucretsiz kupon kodunu kullanarak Google Adwords'te reklam verdik. Forum sitelerinde bu sayfamızı tanıttık.

Google aramalarında bazı anahtar kelimelerde ilk sıraya cıkınca buradan nasıl para kazanırızı duşunmeye başladık. Google Adsense'ye başvuru yaptık. 2 gun icinde sitemize onay verildi. ilk gunlerde 3-4 TL olan gunluk kazancımız bir kac hafta sonra 100 TL'yi gecti.

İlk ay 1200 TL civarında gelir elde ettik ama Google bunun 30 TL kadarını kesmiş. Diğer aylar kazanımız artarak devam etti. Yaklaşık 1 yıl bu siteden kazancımız oldu. Sonrasında tabi ki uzucu bir durum yaşadık. Google sitemizi arama sonuclarından tamamen cıkardı. Sitedeki icerik hep aynı olduğundan boyle bir cezaya maruz kalmışız.

Ardından sitedeki neredeyse tum konuları silip yeniden daha zengin şekilde yazmaya başladık ama girişler yine cok azdı. Cunku Google'da hic index kalmamıştı. Hepsi silinmişti. Adsense hesabımız boş durmasın diye farklı bir siteye ekledik kodu. Sınıf arkadaşlarıma da soylemiştim.

Sozlenip siteye girmişler ve her biri neredeyse 10'ar defa reklama tıkamışlar. O sitenin girişleri de gunluk 50-100 arasıydı. Bu sahte tıklamaları gorunce Google bizim siteyi de hesabı da banladı. El işleri sitesine de uğraştık ama acılmadı banı. Bu tecrubenin ardından adsense ile kazanc icin bir daha teşebbuste bulunmadım. Cunku başka bir hesap da alamıyorum.