Merhabalar,
Birkac ay once sitemin temasını ucretsiz bir şekilde dağıtmıştım bilenler bilir. Şimdi sitemin suresinide uzatmışken yeni bir tasarıma geceyim istiyorum. Fakat kafamda deli sorular var. Umarım birkac cevap alır ve kafamdaki soruları biraz olsun atarım.

PS: Konunun yeri doğrumu bilmiyorum yada link paylaşımı yasakmı onuda bilmiyorum. Duzenleyebilirsiniz yada uyarırsanız gerekli yerleri duzeltirim.

Oncelikle sitem ; http://byreclast.net/
Konsept; Oyun İnceleme,Haber,Video,Forum platformu

Oncelikle şuanki temayı beğenmememin bir sebebi seo sorunları yaşamamdı. Gerek hızda gerekse seo da sıkıntılar vardı. Site Speed araclarında test ettiğimde baya duşuk bir puan gozume carpıyor ve ozelliklede mobilde cok sıkıntılı olduğu goruluyordu. Haliyle can sıkıcı bir hal aldı. Ayrıca guzel ve tek bize has haberler incelemeler olmasına rağmen bir turlu Google da ilerleyemiyordu. Yani seo da baya bir sıkıntı var gibi gozukuyor. Video ve incelemeleri google neredeyse hic gormuyor. Bu sebeble temayı ve siteyi sıfırlamak istiyorum.

Kafamdaki Sorular;
Buraya Seo calışması yapsam sorun cozulurmu?
Siteye bu şekilde devam mı etmeliyim yoksa yeni bir tasarımamı gecmeliyim?
Eğer yeni tasarıma ve konsept e gecersem nasıl birşey uygun olur?
Diyelimki yeni bir tasarım ve konsept e gectim Google Webmaster deli gibi sorunlar oluştu diyecek bunun icin ne yapmalıyım?(Daha onceki sitemde gecişde bir suru sorun yaşattı webmaster. Daha onceki yazılar bulunamadı tarzı sorunlar.. Bunları cozmek icin bişeyler yapılıyormuş sanırsam.)
Adsense de hicbir ihlal yapmamama rağmen sacma bir şekilde yasaklama aldım. Bu durumda yeni bir adsense mi almam doğru olur yoksa kurtarma şansım varmı?(Sitemde hicbir şekilde tıklama tarzı birşey yapmama rağmen "your account was disabled for invalid click activity" Hatası alıyorum. )
Adsense yerine farklı bir platform a gecmelimiyim?
Adsense den daha karlı bir platform varmı sizce?

Dediğim gibi kafamda deli sorular var. Ben daha cok oyunlar uzerine calışmalar yapıyorum. Bir adet Youtube kanalım bulunmakta. Tum videolarımı siteye atmak istiyorum. Hatta Youtube videolarımı otomatik siteme atacak bir yontem arıyorum desem daha doğru olur sanırım. Ara sıra inceleme ve blog tarzı yazılar yazıyorum. Ayrıca oyun programlamada yapıyorum ve daha fazla calışma yapmak istiyorum bu konuda. Youtuberlerı birleştirebileceğim bir topluluk oluşturmak istiyorum. Buraya uye olmalarını ve kendi videolarını da koymalarını sağlamak istiyorum. Forum tarzı yada soru cevap tarzı herkesin yazı yazabileceği soru sorabileceği bir alanda olmasını istiyorum. Kısacası tum Oyuncuları ve Youtuberları baz alan bir platform yapmak ve bu catı altında toplamak istiyorum aslında.Ve daha onemlisi bunu bir ekip değilde tek başıma dahi yurutebileceğim birşey arıyorum. Fakat nasıl bir şey acacağıma karar veremedim bir turlu.

Baştan bir tema yapmakla zaman harcamak istemiyorum.

Sizlerin aklında bu tarz bir script,tema yada platform varmı acaba?

Discuz sistemi gozume carpmıştı fakat duşunduğum gibi değil ve desteği cok az gibi. Ayrıca en baştan bir tema yapmam gerekecek. Drupal ile cok detaylı birşey yapabilirim ama cok zamanımı alacak. Bu yuzden yine wordpress yada joomla tema arayabilirim diye duşunuyorum. Fakat tum bu dediklerimi karşılayacak bir tema olacağını sanmıyorum.

Olmasını istediğim şeyler;

Kişisel Tasarım (Kendimi tanıttığım bir alan,ozellikler,yetenekler vs..)
Youtube videolarımı koymak,mumkunse bot tarzı birşeyi olması videolarımı otomatik alması siteye.
Video portalı tarzı bir kısım,
İnceleme,Haber ve Blog yazıları icin bir kısım,
Forum yada soru cevap tarzı bir kısım,
Oyun tasarımlarım icin ozel bir alan(Gamestudio tarzı. Oyunlarımı tanıtmak icin vs..)
Uyelik sistemi(Uye olunması,Video ekleyebilmesi,inceleme,blog ve haber yazabilmesi,Forum yada soru/cevap tarzı kısımdan soru/cevap yazabilmesi. Şuanki sitemde Mybb forum mevcut fakat botlar yuzunden uyeliği kapamak zorunda kaldım. Bu taz bot sorunlarının olmaması. Ayrıca forum ve portal farklı scriptler olduğu icin ayrı ayrı uye olmak gerekiyordu. Bunu tek sistemde olmasını istiyorum.)
Seo sıkıntısı olmaması(Pagespeed,mobil sorunu vs olmayacak...)

Aslında bakarsanız benim şuanki temamda herşey mevcut.
İnceleme kısmı, Blog , video, video kısmı(Bu kısmı video siteleri tarzı istiyorum),Forum Ayrı bir script bu yuzden uyelik sıkıntı oluşturuyor, Gamestudio
Fakat uyelik sistemi ve seo sıkıntıları bana sorun oluşturuyor. Dediğim gibi zaten bu sebeblerden dolayı temayı değiştirmek istiyorum yada bu tasarımı seo calışması ve daha profesyonel bir tasarıma donuşturmek istiyorum. Bu aradığım tarzda bir tema yada script bilen varmı acaba. İllaki gozunuze carpan birşey vardır. Yada ozel olarak kodlayabilirim diyen varsa pm den ulaşabilir. Cok uzun bir yazı oldu ama tam detaylı anlatayım istedim. Sonuna kadar okuyanlara teşekkurler ^^

İyi Calışmalar ve İyi Gunler Dilerim.

RecLast