Herkeze merhaba arkadaşlar,
son gunlerde baya bi konu acilir oldu bu işe hevesli arkadaşlarımız cok merak ediyor şirket acılışları icin neler gerekiyor ortalama maliyetler nekadar tutuyor diye cok soru geliyor aslında bende bu olayı bi ele alayım dedim en azından birkac arkadaşımızın işine kesinlikle yarar diye duşunuyorum.
Oncellikle şunu belirtmek istiyorum ki arkadaşlar, bir işletme / şirket kurabilmek gercekten gorunduğu kadar zor değil kolay ama bunun idaresi ve sevk'i insanı yoruyor sizler icin temel hususları anlatacağım bir sorunuz olursa yorumlardan elimden geldiği kadar yanıtlayacağım.
[+] MUHASEBECİ
Arkadaşlar bu bizim icin aslında en buyuk sorunlardan birisi, muhasebeciniz nekadar temiz ve duzgun işinin ehli birisi olursa okadar kafanız rahat olur cunku okadar muhasebeci tanıdım ki neler neler yapiorlar oyuzden tanıdığınız bildiginiz bir muhasebeci ile calışmanız sizin kafanızın rahat olmasını sağlayacaktır. Kesinlikle internetten buldugunuz muhasebeciler ile calışmanızı ben şahsım olarak onermiyorum bunun sebebi kurunun yanında yaş'da yanar derler ya aslında buda boyle bence kafanın rahat olmasını istiyorsan tanıdığın eş dost sağlam guvenilir bir muhasebeci ile calışmak cok avantajlı olmaktadır.
[+] BAŞLANGIC
Burada aslında oncellikle şirket turunuzu secmeniz gerekiyor şahıs şirketi, limited şirketi, anonim şirketi, evet anonim diyince cok farklı hissettiriyor insana ama inanın gorunduğu kadar kolay değil elbette benim bu işe ilk başlıyacak arkadaşlara tavsiyem şahıs şirketidir. Limited acmak isteseniz bir sure sonra şirketi kapatmak isteseniz yada iflas etseniz Allah gostermesin 1 yıl boyunca şirketin acık kalması gerektiğini duymuşluğum var anonim kurmak isteseniz elbette bir yonetim kurulunun olması gerekiyor tabi bu iki şirket turunun kuruluş masrafları şahıs şirketine gore oldukca yuksektir. Buyuzden başlangıc olarak şahıs şirketi kurup ilerleyen zamanlarda işleriniz yolunuzda gittiğinde limited'e geciş yapmanız sizin faydanıza olacaktır.
Bu arada unutmadan, bu şirketlerin birde kuralı var belirli bir zaman diliminde belirli bir miktarda kural var tabikide, eğer ki ornek veriyorum şahıs şirketinde işleriniz cok guzel gidiyor ve cok kazanıyorsunuz ozaman ise limited şirketine geciş yapmanız zorunlu hale gelebiliyor.
[+] MAALİYETLER
Evet en onemli hususa geldik sanırım bircok arkadaş maaliyetleri merak ediyor nekadar odeyeceğim toplam nekadara yaparım gibisinden ama bu aslında değişiklilik gosterebiliyor yaşadığınız şehire gore farkılılık gosterebiliyor arkadaşlar. Ama şunu belirtmek isterim ki, bir şirket kuruyorsanız eğer zaten biraz birikmişiniz olması gerekiyor.
Oncellikle sağlam bir muhasebeci ile anlaşırsınız ve o sizin icin tum işlemleri yurutur ve siz yorulmamış olursunuz. Muhasebecilere aylık ucretler odenir sizin işlerinizi takip ettiği icin belirli bir odeme heray cıkartmak zorundasınız. Ben muhasebecime aylık 130 ₺ oduyorum.
Bunun haricinde kuruluş işlemleri icin 300 ₺ gibi bir rakam odemiştim. Kendisi ile birlikte tum işlemlerimizi 2-3 saat icerisinde tamamlamıştık. Ama şunu eklemeyi unutmayalım. Eğer ki kuracağınız işletmenin yada şirketin ticari odada kayıtının olması gerekiyorsa bu oda kayıtını 2 yıl icerisinde yapmanız gerekmektedir. Ornek verelim bir buro actınız veya dukkan tuttunuz surekli gelip denetim yapmazlar sadece 1 kere şirket kurulurken gelir denetim yapar resim cekerler haricinde berki 40 yılın başında bir gelirler ondada kayıtları incelerler ticari oda kayıtınızı yaptırmadıysanız eğer başvuru yapacagız dersiniz ama dediğim gibi 2 yıl icinde başvuru imkanınız oluyor oda kayıtlarında biz 600 ₺ odemiştik, bu sektordeki odaların rakamlarına gore değişiklilik gosterebiliyor, oyuzden muhasebeciden tam olarak bilgi alabilisiniz.
[+] Eğer ki sanal pos veya bir firmadan da bayilik almak isterseniz bazı evraklar isteyebiliyorlar mesela imza beyannamesi, ticari oda kayıtı veya başka bir evrak istenilirse mecbur olarak onlari almak icin ek bir odeme yapmak zorunda kalabilirsiniz ama dediğim gibi standart dahi olsa bir şirket kurabilmek icin ben ortalama 400-500 ₺ arasında bir odeme yapmıştım.
Aklınıza takılan bir soru olursa yazabilirsiniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya calışırım.
Şirket Kurabilmek İcin Gerekli Tum Bilgileri Sizler İcin Anlatiyorum
Beyin Fırtınası0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Bilgi Arşivi
- Beyin Fırtınası
- Şirket Kurabilmek İcin Gerekli Tum Bilgileri Sizler İcin Anlatiyorum