Merhaba,
Dunyanın en buyuk sosyal platformu olan Facebookun yazılı olmayan fakat hepimizin farkında olmasak bile uyduğumuz kuralları vardır. Aslında bu kuralları insanlar ortaya cıkartmıştır da diye biliriz.
Peki nedir bu kurallar gelin birlikte bakalım
Kural 1 : Sen beni beğen ki bende seni beğeneyim.
Kural 2 : Doğum gununuzu kutlayanların artması icin sizde başkalarının doğum gunlerini kutla gereği duyarsınız. Genellikle bu zihniyetle yazılan mesajlar iyi ki dğdn cnm , dğm gunun ktlu olsn ttlm gibi sıkıcı mesajlardır.
Kural 3 : Her fotoğrafın altına muhakkak amacsız, sacma sapan hatta bazen fotoğrafla hic ilgisi olmayan yorumlar atmalısınız ki sizinde fotoğraflarınıza yorum atılsın. Genellikle bu yorumlar cok guzel , başarılı fotoğraf , harika yaa ! gibi yorumlardır. Bu yorumlar cok itici gelmektedir.
Kural 4 : Eğer bir akrabanız, dostunuz, arkadaşınız sizin cektiğiniz fotoğrafı facebookda paylaştıysa Cekenin ellerine sağlık , Cekende cok iyi cekmiş gibi yorum atmanız gerekiyor.
Kural 5 : Bir yemek sofrasında, yemekte cekilen fotoğrafın altına afiyet olsun yazmanız gerekiyor. Eğer yazmazsanız o kişi boğulma tehlikesi atlata bilir hatta yemek afiyetle yenmez.
Kural 6 : Sevgili temalı fotoğrafa muhakkak Allah mutlu etsin vs. yorum atmanız gerekiyor. Eğer siz o sıkıcı yorumu atmazsanız o sevgililer ayrılma tehlikesi yaşar.
Kural 7 : Eğer yorumlaşma uzarsa ve sizde son yorumu beğenip devamını getirmezseniz bu şu anlama geliyor ; seni ipliyorum ama muhabbet fazla uzatı ve sıkıcı olmaya başladı anlamına gelmektedir.
Kural 8 : Arkadaşlarınızdan birinin paylaşımını beğenip sizde paylaşmak istediğiniz de (C)aldım demek zorundasınız.
Kural 9 : Akrabalarınızı, karşı komşunuzu, annenizin arkadaşı munevver ablayı hatta ve hatta bakkalı bile engellemeniz zorunludur. Yoksa yarın obur gun bir paylaşımınız da istenmeyen bir sivilce olarak ortaya cıkar.
Kural 10 : Bir sevgiliniz varsa ortak facebook acmak zorundasınız. Tabii ayrıldıktan sonra velayeti kimde kalır bilemem.
KAYNAK SİTEMİZ'DEN OKUYABİLİRSİNİZ TIKLAYIN
Facebook'un bilinmeyen kuralları !
Facebook0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Facebook'un bilinmeyen kuralları !