Selamlar. Bir sure once The Witcher 3 modlama işine girdim. Ve bu seferki gercekten buyuk oldu. Ben de boyle uğraşmışken rehberini yapayım dedim. Adının hakkını veren devasa bir rehber oldu. Parca parca okumanızı oneririm. Lafı daha da uzatmadan rehbere geciyorum.

Başlamadan Once
Toplam 102 mod var ve 25 GB yer kaplıyor. İsteyen bu modlar arasından istediğini alıp cıkabilir. İsteyen bu rehberden modlama yapmayı oğrenebilir. İsteyense tum modları kurup neredeyse bir The Witcher 3: Remestared yapabilir. Modlamanın bir kısmında, şu siteden yararlandım. Ayrıca rehber yapısında da ilham aldım. Veya direkt kopyaladım . Adam iyi yapmış, yararlanmak lazım. Modlarla birlikte 12 saate yakın oynadım. Bazı tuccarlar, haritada hancı olarak gozukuyor. Ayrıca bazı tweaks ayarları garip gozukuyor. Muhtemelen dili İngilizce yapmadığımdandır. Onun dışında onemli bir sorun yok. Olmaması icin de birkac cok guzel mod eklemedim. Yanarım, yanarım RER'i kullanamadığıma yanarım. "Zaten yeni nesil guncellemesi alacak ne gerek var buna?" diyenler olabilir. Modlar grafikten ibaret değil. Ekonomi sistemini duzenlemekten balıkcılık eklemeye kadar mod var. Modları Nexus Mods sitesinden indireceğiz. Sitede hesabınız yoksa hesap kurun. Modları manuel kuracağız. Nexus Mod Manager gibi işlere girmeyin. Modların hepsini tek bir yerde toplayacağınız bir klasor kurmanızı oneririm. Her birkac mod kurduktan sonra, oyunu acıp etrafta biraz gezmenizi şiddetle tavsiye ederim. Ryzen 5 3600, RTX 2060 ve 16 GB RAM ile ortalama 55 FPS aldım. En duşuk 38 FPS, en yuksek 75 FPS gordum. Buradan sistem gereksinimleri ile ilgili fikir edinebilirsiniz. 5 okuyucunun 6'sı, yukarıdaki maddede elendi muhtemelen. Eğer kalan sağ varsa rehbere devam edelim.

Modlamaya Hazırlık
Oyununuz Program Files veya Program Dosyaları (x86) icinde kuruluysa yerlerini değişin. Bunlar sistem dosyalarını icerirler ve modların calışmasında sorun cıkarabilirler. Bunun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız şuradan bakın. Bazen dosyaları manuel olarak duzenlememiz gerekiyor. Bunun icin Notepad++ veya Visual Studio gibi uygulamalar kullanmanızı oneririn. Not defteri yetersiz kalıyor. Mod dosyalarını farklı farklı yerlere koyacağız. Bunun icin uzuuun uzuuun dosya konumu yazmayacağım. Kısaltmalar var, onları kullanacağım. Zaten birkac kere gordukten sonra ezberlersiniz -Bu yontemi de bahsettiğim siteden aşırdım - Kok Klasoru: The Witcher 3'u kurduğunuz yer. Bunu oğrenmek icin Steam kutuphanenizi acın. Kutuphaneden The Witcher 3'u bulun. Uzerine sağ tıklayın. Cıkan seceneklerden "Yonet>Yerel Dosyalara Goz At" seceneğini secin. Size tavsiyem bu klasoru sık kullanılanlara eklemeniz. Cok işimiz olacak cunku.
Mods Klasoru: Bu dosyayı oluşturmanız lazım. Kok dosyanıza gelin ve "mods" adlı bir klasor oluşturun. Modları buraya koyacağız.
DLC Klasoru: The Witcher 3DLC
Mod Menu Klasoru: The Witcher 3binconfigr4gameuser_config_matrixpc
x64 Klasoru: The Witcher 3binx64 Modlama icin BaW ve HoS DLC'lerine sahip olmalısınız. Şimdi gerekli dosyaları indirme kısmına geldik. Community Patch - Base modu ile başlıyoruz. Adından da anlaşılacağı gibi temel bir yama. Tam olarak ne işe yaradığını oğrenmek istiyorsanız modun acıklama bolumunu okuyabilirsiniz. "content" klasorunu, kok klasorune atın. "Mods>mod0000____CompilationTrigger" klasorunu ise mod klasorune atın. Bir suru mod kuracağımız icin mod menusunde hata oluşacak bir sure sonra. Bunu onlemek icin Community Patch - Menu Strings modunu kuracağız. "modMenuStrings" dosyasını mods klasorune atın. Ayrıca modu tam olarak calıştırmanız icin aşağıda kucuk bir rehber hazırladım. Surprizbozan mod menu klasorunu acın. Burada mod menusune eklenen modlar var. "CompleteAnimationsRedux.xml" gibi. Bazı modları kurarken indirdiğimiz zip dosyalarının icinde bin klasoru vardır. Bu bin klasorun icinde buraya gidecek dosyalar olur. Oraya bakarak mod menu klasorundeki dosyalarından, hangilerinin modlara ait olduğunu anlayabilirsiniz. Neyse, kaldığımız yerden devam edelim. Bu mod dosyalarından birini acın. Aşağıda işaretlediğim kısmı duzenlemeliyiz. Surprizbozan

İşimiz, "Mods.CA.toogles" kısmı ile. Burada Mods ve CA arasına, biraz aşağıda vereceğim komutlardan birini yazacaksınız. Bu komutlar ile mod menusunde modlarınız kategorize olacak. Yazacağınız komutun başı ile sonunda bir nokta olmalı. En sonunda şu şekilde gorunmeli Surprizbozan

Bunu bu formattaki tum satırlar icin yapmalıyız. İşi kolaylaştırmak icin kullandığınız uygulumanın arama bolumunu kullanabilirsiniz. (Visual Studio Code icin CTRL+F) Arama bolumune Group id yazın. Sonra cıkan satırlara da aynı adımları uygulayın. En sonunda mod menunuzde aşağıdaki gibi kategoriler olmalı. (Friendly HUD'u duzenlemeyi unutmuşum.) Surprizbozan

Surprizbozan: Kullanılabilir Kodlar [*]alchemy_and_equipment
characters
combat
gameplay
quests_and_adventures
user_interface
visuals_and_graphics
miscellaneous
[*]camera
[*]

Bu dosyayı indirin. "mods.settings" (veya sadece mod) dosyasını BelgelerThe Witcher 3 konumuna atın. Bu dosya, modların onceliğini ayarlayarak cakışmaların bir kısmını onleyecektir. Son olarak Mod Limit Adjuster indirmemiz lazım. Modu indirin ve icindekileri x64 klasorune atın. Bu modun duzgun calışması icin başka bir şeye daha ihtiyac var. Bu siteyi acın ve Ultimate-ASI-Loader_x64.zip adlı dosyayı indirin. İcindekileri x64 klasorune atın.

Karşılaşılan Problemler Hakkında
İndireceğiniz modun acıklama kısmını okuyun. Yeterli İngilizceniz yoksa ceviri kullanın. Orada bilinen bir hatadan bahsetmiş olabilir. Veya direkt olarak "Bugs" bolumune bakın. Oradaki buglar ile karşılaşma ihtimalinizi bilerek indirin modu. (Paranoyak olmanıza gerek yok. Coğu ufak buglar. Veya indiren kişi doğru kuramamış modu.) Ayrıca "Posts" bolumunde insanlar karşılaştığı sorunları yazıyorlar. Diğer kullanıcılar veya direkt mod yapımcısı da o soruları cevaplıyor. Hatanız cozumunu belki orada bulursunuz. Her bugı da modlardan bilmeyin. CDPR teknik acıdan sınıfta kalmış bir geliştirici. İlk modsuz bitirdiğim zaman, sadece kafa ile gezmişliğim bile var. Sırada ise olmazsa olmazımız Script Merger var. Modlar cakıştığı zaman, bu modla cozeceğiz. Modu indirip klasore cıkartın. "WitcherScriptMerger.exe"yi calıştırın. Ardından oyunu kurduğunuz konumu secin. Uygulama, dosyalarınızı tarayacak ve modları sunacaktır. Aşağıda karşınıza cıkacak arayuzun gorseli var. Surprizbozan

Ayrıyeten Bundled-Text ve Non-Bundled XML var. Yukarıdaki goruntu eski olduğu icin gozukmuyorlar. İlk olarak scriptsleri halledelim. Soldaki kutuyu işaretleyin ve Create Selected Merge butonuna basın. Karşınıza iki şey gelecek. Surprizbozan: İlki

Surprizbozan: İkincisi

İlki gibiyse yes, yes diyerek işi kurtarırsınız. İkincisi gibisiyle once satırının uzerine sağ tıklayarak goruntudeki secenekleri acın. A, orjinali; B, ortadaki modu; C, sağdaki modu temsil eder. Kodun akışına gore sırasıyla B-C/C-B secilir. Veya sadece bizim icin daha onceliği olan modun seceneği secilir. Yukarıdaki ornekte once C sonra B seceneğini sectim. Burayı yanlış yaparsanız muhtemelen oyunu acarken Script Compilation Error ile karşılaşacaksınız. Modları tekrar birleştirmeyi deneyin. Ayrıca "EAreaName" yazan bir hata vardı. Muhtemelen bu hatayla karşılacaksınız. Karşılaşırsanız konuya yazın, cozelim. Manuel olarak birleştiriliyor bu hata. Birleştiremediklerimiz ise daha kolay. Bunlar metin tabanlı değiller ve cakışmaları oncelik vererek hallediyoruz. Modlamaya hazırlık bolumunde indirttiğim mods.settings dosyası bunların genelini hallediyor. Bazıları ise kalıyor. Once farenizle cakışan modların uzerine gelin. Eğer bir priority değeri veriyorsa onu es gecin. Vermiyorsa mods.settings dosyasını acın. Orada modun adını arayın. Bulduğunuz priority değerini buraya girin. Eğer modunuzun adı mods.setting'de gozukmuyorsa biraz doğaclama yapacağız. Modunuza benzer bir ozellikteki modun priority değerine benzer bir değer girebilirsiniz. Mesela Ciri icin 4K Reworked Woman ve Lore Friendly Ciri modları indirmiştim. İkisi birbiriyle cakışıyordu. Benim icin Lore Friendly Ciri daha oncelikli olduğundan priority değerini bir tane duşuk girdim. (4KRW icin 59, Lore Friendly Ciri icin 58) Bazı cakışmaları ise birleştirmemeniz gerekir. Mod yapımcısı acıklama veya sabitlenen postlarda bundan bahseder. Bu mod listesinde sadece "Skellige Winter Weather System" ile kurduğumuz ışıklandırma modunu birleştirmeyeceğiz. Bu ikisi zaten Bundled-Text olarak gozukuyor.

Bugfix Modlar
Keşke tum modlar boyle kurulsa dediğim bolum. Tek yapmanız gereken icindekileri alıp mods klasorune atmak. Hepsi bu kadar. Item Description Fix: Zırh ve silah acıklamalarını duzeltir. Item Selection Grid Fix: Tam olarak ne yaptığını ben de anlamadım. Ama yuklemenin zararı olmaz. Restored Descriptions: Bazı kitap ve notlardaki eksik bolumleri duzenler. Fast Stash Menu: Zulanızdan eşya aldığın zaman, zulanın tekrar yuklenmesini beklerken cay bile demleyebilirdiniz. Artık buna gerek yok. Bu işlem cok daha hızlı olacak. Han Fix: Han bitkisinin gorunuşunu duzenler. Spider Fix: Arachnomorph'ler, boceğimsiler kategorsinde bulunmuyordu. Bu yuzden de boceğimsi yağı uzerlerinde calışmazdı. Artık bu buyuk orumcekleri, yağınız ile daha kolay kesebilirsiniz. Domination: Axii'inin egemenlik yeteniğini duzgun kullanmasını sağlar. Olgierd Mansion Shading Fix: Koşkun dış cephe golgelendirmesini duzenler.

Doku Modları
rfuzzo's AI 4K Upscaled Project - Clutter: Diğer doku modları icin temel bir mod. "modRF4kAIClutter" klasorunu mods klasorune atın. rfuzzo's AI 4K Upscaled Project - Wyzima: Aynı modun Vizima sarayı icin yapılmışı. "modRF4kAIWyzima" klasorunu mods klasorune atın. The Witcher 3 HD Reworked Project: En buyuk doku paketi. Modlamaya ucundan bile bakmışsanız biliyorsunuzdur zaten. İnternet hızınıza bağlı olarak direkt ana dosyayı indirebilirsiniz. Veya modu 4 parca olarak indirebilirsiniz. "bin" ve "mods" klasorlerini direkt kok klasorune atın. Tweaks: Temel modlardan biri. Oyunun grafik ayarlarını daha cok kişiselleştirebilmemizi sağlar. Eğer bu işlerden cok anlamıyorsanız "Tweaks (only high ultra supreme ultimate presets)" seceneğini indirin. Bu secenek ile supreme ve ultimate on ayarlarına sahip olursunuz. "bin" ve "mods" klasorlerini direkt kok klasorune atabilirsiniz. Coğu doku modun calışması icin supreme veya ultimate ayarları kullanmalısınız. (Supreme yeterli. Ust duzey PC'si olanlar Ultimate kullanabilir.) Zaten en buyuk FPS duşuşunu burada yaşayacağız. Biraz FPS kazanmak icin; Grass Density (Cim yoğunluğu), Grass Distance Scale (Cim mesafesi), Grass Ring Size (Cim ceşitliliği) ve Grass Generation Efficieny ayarları ile oynayabilirsiniz. Sırasıyla; 6000 (Bazen 3400), 1.5, 16777216 ve 0.030 değerlerinde kullanıyorum. Bu ayarların coğu da normal ultra ayarlar. Witcher 3 Texture Overhaul - White Orchard: Ak Bostan icin doku geliştirmesi. "modWitcher3TextureOverhaulWhiteOrchard" dosyasını mods klasorune atın. Kaer Morhen - 4K Terrain: Kaer Morhen arazisi icin doku geliştirmesi. "mod_000HUDKaerMorhen" klasorunu mods klasorune atın. Novigrad - Velen 4K Terrain: Novigrad ve Velen arazisi icin doku geliştirmesi. "mod_000UHD" klasorunu mods klasorune atın. HDMR - HD Monsters Reworked mod: Canavarlar icin doku geliştirmesi. "modMonsterpack" ve "modHDMonstersReworked" klasorlerini mods klasorune atın. Eğer bilgisayarınıza guveniyorsanız 4K alternatiflerini indirebilirsiniz. Onları da aynı şekilde mods klasorune atın. HD Horse Accessories: At aksesuarları icin doku geliştirmesi. "modHDHorseAccessories" klasorunu mods klasorune atın. Slim Gloves: Geralt'ın eldivenlerini kucultur. "modSlimGloves" klasorunu mods klasorune atın. 4K Armor Textures: Zırhlar icin doku geliştirmesi. Zırhların ayrı ayrı klasorleri ayrıldığı veya hepsinin bir arada olduğu versiyonu indirebilirsiniz. Hepsi bir arada olarak indirdiyseniz "modz_4KArmorTextures" klasorunu mods klasorune indirin. Ayrı klasorlerin olduğu versiyonu sectiyseniz "mods" klasorunu kok klasorune atın. Eğer zırhlarda mavi, kırmızı şeyler goruyorsanız Script Merger'dan onceliğini ayarlayın. Alternative Witcher Scabbards: Alternatif kılıflar ekler. " modAlternativeWitcherScabbards" klasorunu mods klasorune atın. New Clouds: Bulutları değiştirir. Zevkinize gore olan versiyonu indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modMixedMoreNewClouds") mods klasorune atın. UHD Oaks: Meşe ağacı dokusunu yukseltir. " modUHDOaks" klasorunu mods klasorune atın. UHD BaW Trees: Toussaint ağaclarının dokusunu geliştirir. "modUHDBaWTrees" klasorunu mods klasorune atın. Alternative Alnus Trees: Kızılağac dokusunu geliştirir ve değiştirir. "modAlnusNew" klasorunu mods klasorune atın. BLOOD: Kan dokusunu yeniler. "modBLOOD" klasorunu mods klasorune atın. E3 Boat and Sail: Geralt'ın botunu, E3 surumundeki gibi yapar. "modE3Boat" klasorunu mods klasorune atın. Witcher's Knife: Geralt'ın bıcağını değiştirir. Hoşunuza giden versiyonu indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modBaronDagger") mods klasorune atın. The Wolf Medallion: Geralt'ın madalyonunu değiştirir. Hoşunuza gideni indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modWolfMedallion_Dash") mods klasorune atın.

Aydınlatma ve ReShade Modları
Phoenix Lighting Mod: Gercekten fark yaratıcı bir aydınlatma modu. Tek sıkınıtısı geceleri ve bazı ic mekanlar gercekten karanlık oluyor. Bunu cozmek icinse iki yontem buldum. İlki, monitorden gece goruş modunu acmak. İkincisi, true fires modunu kurmak. True fires modu, oldukca FPS kaybettiren ve ciddi bugları olan bir mod olduğu icin kurmadım. Geriye ilk yontem kalıyor ama o da yoruyor bazen. Bu yuzden ara sıra STLM'e gecmeyi duşunuyorum. Neyse, kurulama gelelim. "dlc" ve "mods" klasorlerini kok klasorune atın. Gelelim ReShade kısmına. Oyunu değiştiren onemli kısımlardan. İlk once ReShade kurmak şu videoyu izleyin. (Hemen kurmayın.) ReShade olarak Photorealistic Reshade kullanacağım. Kurulum da ona gore olacak. Alternatif istiyorsanız Apex Realistic Reshade oneririm. Buradan ReShade 4.5.3'u indirin. Sonra yukarıdaki video ile kurun. x64 klasoru>reshade-shaders>Shaders klasorunun icindekileri silin. İndirdiğimiz ReShade'i acın ve ReShade>reshade-reshaders>Shaders klasorunun icindekilerini, az once sildiklerimizin yerine atın. Hepsi bu kadardı. Varsayılan olarak home tuşuna basınca menu acılacak. Ayarlar uzerinden bu kısayolu değişebilirsiniz. Aydınlatma modunu kurmanıza gerek yok, biz zaten kurduk.

Karakterler icin Modlar
Uzun İsimli Mod: Şimdiye kadar -6 yıldır- karakterlerin dudakları hareket etmiyordu. Bu mod sayesinde bu sorun hallediliyor. "modEnableMimics_blinking_woShadows" olanı indirin. "dlc" ve "mods" klasorlerini kok klasorune atın. Modda onemli bir bug var. Diğer witcherlar hasar alınca T şeklinde durmaya başlıyorlar. Bu yuzden diğer witcherlar ile işiniz olacağı gorevlerde modu silin. Better Skin - Pore Retexture: Cilt gozenekleri icin boyut, yoğunluk değişikliği yapıyor. "modZhoken_pore" klasorunu mods klasorune atın. Natural Complexions: Bazı karakterler icin doku yenilemesi. Regis'te bug var, bu yuzden "All in One"a dahil değil. Alternatiflerden de Regis'i indirmenizi onermem. "modNaturalComplexionsAllInOne" klasorunu mods klasorune atın. Dhu's Human NPCs: Aralarından sadece Lambert'ı indirdim. Geralt, prick demeden once iki kez duşunsun artık. "modALambertEye" ve "modLambert" klasorlerini mods klasorune atın. Veya atmayın. Goz icin olanı atmadım ben. The Mutant: Geralt icin bir mod. Daha bir witcher gorunuşu veriyor. "All in One" olanı kullanıyorum. "modTheMutant" klasorunu mods klasorune atın. Modular Eyes: Geralt'ın gozlerini olaylara gore değiştirir. Mesela karanlıkta kedi gozleri gibi belirgin olur. İki ana dosyayı da indirin. "dlcmodulareyes" klasorunu DLC klasorune atın. "bin" klasorunu ise direkt kok klasorune atabilirsiniz. "modmodulareyes" klasorune de mods klasorune atın. Mod iki goz seceneği iceriyor; kara gozler ve alternatif gozler. Kara gozler moda dahil. Alternatif gozleri ise biz indereceğiz. Burayı acın. Dosyalardan aşağı kaydırın. "Glowing Eyes for Modular Eyes" olanı bulduğunuz zaman, onu indirin. "modglowingmodulareyes" klasorunu mods klasorune atın. 4KRW - 4K Reworked Women mod: Belirli kadın karakterler icin sağlam doku geliştirmesi. İstediğiniz secenekleri indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "mod4KRWYenneferV4") mods klasorune atın. Insane Yennefer Eyes (Books Inspired): Yen'in gozlerini -bana gore- daha guzel yapan bir mod. "modYenneferEyesTS3000_v2" klasorunu mods klasorune atın. Lore Friendly Ciri: Ciri'nin dış gorunumunde bazı ufak değişimler yapar. İstediğiniz seceneği indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modCiriLoreFriendlyFull") mods klasorune atın. Keira - shorter hair and slight facelift: Keiranın sacını ve yuzunu duzenler. Seceneklerden istediğinizi indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modkeira_edited_hair") mods klasorune atın. Better Elves: Elflerin dokularını yeniler ve geliştirir. İstediğiniz seceneği indirin. Bence artık ne yapacağınızı biliyorsunuz . Nice Tamara: Artık Tamara'yı gorunce şukur namazı kılmak yok. "modNiceTamara" klasorunu mods klasorune atın.

Arayuz Modları
All Quest Objectives On Map: Haritayı daha işlevsel yapar. Acıklamayı okuyup size uygun olan seceneği secin ve indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modMapQuestObjectives") mods klasorune atın. World Map Fixes: Haritadaki bazı hataları duzeltir. "modWorldMapFixes" klasorunu mods klasorune atın. Friendly HUD: Arayuze devrim yapar. Olmazsa olmaz modlardan biridir ayrıca. "modFriendlyHUD" klasorunu mods klasorune atın. mods>modFriendlyHUD dizinindeki bin klasorunun derinlerine inin. Bulduğunuz "modFHUDConfig.xml" dosyasını mod menu klasorune atın. Ardından yine aynı bin klasorunden "input.xml" dosyasını acın. Aşağıdaki bolumu kopyalayın. Surprizbozan

Mod menu klasorunu acın. Orada aynı adlı "input.xml" dosyasını bulacaksınız. Bu dosyayı acın. kısmının altına kopyaladıklarımızı yapıştırın. Kodları yapıştırdığınız zaman yukarıdaki gibi gorunmeli. Şimdi ikinci kısma geciyoruz. mods>modFriendlyHUD dizinindeki "input.settings.part.text" dosyasını acın. (Bu dosyaya A adını veriyorum.) Ardından Belgeler>The Witcher 3 konumundaki "input.settings" dosyasını acın. (Bu dosyaya da B adını veriyorum.) A'daki yazıları B'ye kopyalacağız. A'da [Boat], [Combat] gibi başlıklar var. Bu başlıkların aynısı B'de de var. A'daki başlıkların altında yazanları, B'deki başlıkların altına kopyalayın. Eğer B'de boyle bir başlık yoksa o başlığı siz oluşturun. Bu iş bitince buradan Turkce yamasını indirin. İcindekini "modFriendlyHUD" klasorunu, bizim indirdiğimiz mod klasorunun uzerine yazın. Son olarak ta bu modu indirin. Daha once indirdiğimiz bir modla olan cakışmayı duzenleyecek. Kurulumu, Turkce yama ile aynı. Hepsi bu kadardı. Kurulumu en zahmetli modlardan birini kurdunuz. Minimalist Loot Menu: Loot menusundeki E, Space ve ESC tuşlarını siler. "mod0_MinimalistLootMenu" klasorunu mods klasorune atın. Sort Everything: Daha fazla şeyi, daha iyi sıralamanızı sağlar. İki ana dosyayı da indirin. "modSortEverything" klasorunu mods klasorune atın. "bin" klasorunu kok klasorune atın.

Ekonomi Modları
Real Economy: Ekomiyi, ekonomi yapar. (Bolgesel fiyatlandırma eklemek gibi.) Ayrıca oldukca ozelleştirilebilir. "modRealEconomy" klasorunu mods klasorune atın. Ardından attığınız klasorun icindeki "bin" klasorunu, kok klasorunuze atın. True Haggling: Pazarlık sistemini geliştirir. "modTrueHaggling" klasorunu mods klasorune atın. Sellable Bolts: Okları satabilmenizi sağlar. "modSellableBolts" klasorunu mods klasorune atın. Cheaper Corvo Bianco: Anna Henrietta vergi indirimi yaptı. "modCheaperCorvoBianco" klasorunu mods klasorune atın.

Carpışma Modları
Combat Skills: Oyuna yeni carpışma yetenekleri ekler. Sağ Tık+W ile tekme, Sağ Tık+A ile soldan vuruş, Sağ Tık+D ile sağdan vuruş yapabilirsiniz. "bin", "dlc" ve "mods" klasorlerini kok klasorune atın. Mods menusune gelince modun adını gormemeniz lazım. Bu sorunu cozmek icin oyun dilini İngilizce yapın bir sureliğine. Birkac mod ve Aeltoth'un modlarında bu sorun var. Sırf bu yuzden RER'i kullanamadım. İşlerim durgunlaşsın ilk iş bu modlara Turkce yama yapacağım. Speed Force: NPC carpışma animasyonlarını duzenler. En baştaki vanilla dosyayı indirin. "modSpeedForce" klasorunu mods klasorune atın. Improved Fist Fights: Yumruk dovuşlerini daha dengeli yapar. "modImprovedFistfight" klasorunu mods klasorune atın.

İşaret ve Animasyon Modları
Better Igni Project - Extended Attack Range: Igni'yi daha guzel yapar -bence-. "modBetterIgni" klasorunu mods klasorune atın. Lightsource Yrden And Igni: Yrden ve Igni'ye daha fazla ışık ekler. Seceneklerden istediğinizi indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modYrdenLightSource") mods klasorune atın. Smooth Combat: Carpışma animasyonlarını duzenler. Acıklamayı okuyarak istediğiniz surumu indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modSmoothCombatGeraltMixOfMovesMainFixed") mods klasorune atın. Complete Animations Redux (with W3EE support): Oyuna bir suru yeni animasyon ekler. (Su icme gibi.) Vanilla icin olanı indirin. "DLC", "Mods" ve "bin" klasorlerini, kok klasorune atın. Ardından "FHUD Radial Menu Potions Compability" olan versiyonunu da indirin. İcindeki klasoru, mods klasorune atın. Son olarak buradan "modMimics_CA_compatibility_and_fix"i de indirin. İcindekini mods klasorune atın.

Surukleyici Modlar
Evet, başlık biraz ilginc oldu. Surukleyiciden kastım, oyunun icine daha cok dalmanızı sağlayan modlar. Modlara baktıkca anlayacaksınız demek istediğimi. Friendly Meditation: En guzel modlardan biri. "modFriendlyMeditation" klasorunu mods klasorune atın. Hepsi bu kadar mı? Kesinlikle değil. mods>modFriendlyMeditation>bin klasorunun icinden, "modFMeditationConfig.xml" dosyasını alın. Ve mod menu klasorune atın. Ardından aynı klasordeki "input.xml" dosyasını acın. Aşağıdaki bolumunu kopyalayın. Surprizbozan

Burayı kopyaladıktan sonra, mod menu klasorundeki "input.xml" dosyasını acın. Aşağıdaki şekilde buraya yapıştırın. Surprizbozan

Script Merger'da bu yuzden xml cakışması goreceksiniz. Cakışmayı, B'yi işaretleyerek cozun. Bunlardan sonra mods>modFriendlyMeditation>input.settings.part.tex t dosyasını acın. Bu dosyaya A diyorum. Ardından Belgeler>The Witcher 3>mods.settings dosyasını acın. Bu dosyaya da B diyorum. A dosyasındaki "[Exploration]" başlığının altındakileri, B dosyasındaki "[Exploration]" başlığının altına yapıştırın. "[MEDITATION_CLOCK_CONTEXT]" başlığını ise olduğu gibi yapıştırın. Eğer B dosyasında boyle bir başlık yoksa tabii. Ben yaptığım zaman yoktu, sizde de olmaması lazım. Son kısma geliyoruz. mods>modFriendlyMeditation>content>scripts>game>pl ayer>states>meditation>meditationWaiting.ws dosyasını acın. Aşağıdaki gibi duzenleyin. (Başlarına "//" ekleyin.) Bu sayede "Meditasyon Başladı" gibi bildirimler gormeyeceksiniz. Surprizbozan

Kurulum bitti. Son bir tavsiye vereyim. Hızlandırılmış modda kullanmayın, surekli oyun coker. Varsayılan modu oneririm. Varsayılan ayarlarına ek olarak kamp ateşini acabilirsiniz. Swords and Meditation: Friendly Meditation ile mukemmel bir ikili. Meditasyonu cok daha surukleyici yapar. "bin" ve "mods" klasorlerini, kok klasorune atın. Preparations: Yine Friendly Meditation ile mukemmel giden bir mod. Meditasyonu cok daha anlamlı yapar. "modPreparations" klasorunu mods klasorune atın. Ardından icindeki bin klasorunun derinlerindeki "modPreparationsConfig.xml" dosyasını, mod menu klasorune atın. Warmly Dressed Skelligers: Skelligelıların, iklime uygun giyinmesini sağlar. Vanilla icin olanı indirin. "modWarmlyDressedSkelligers" klasorunu mods klasorune atın. Modun kucuk bir bugı var. Bunu cozmek icin oyununuzu yukleyin. Manuel olarak kaydedin. Ardından Vizima Sarayı'na hızlı seyahat yapın. Hızlı seyahat sonrası tekrar blunduğunuz konuma gelin. E3 2013 Skellige Boats: Kaer Trolde limanına, E3'teki gemileri getirir. "mod_vgxdrakkars" klasorunu mods klasorune atın. Wearable Pocket Items: Hızlı menudeki eşyaların, Geralt'ın belinde gorunmesini sağlar. "Mods" ve "bin" klasorlerini, kok klasorune atın. More Real Fish: Oyuna balıkcılık ekler. "dlckngfishingrod" klasorunu DLC klasorune atın. "modkngfishingrod" klasorunu ise mods klasorune atın. Primal Needs ile cok guzel giderdi bu mod. Ama Primal Needs aşırı buglı bir mod. Bu modu, bu yuzden listeye ekleyemedim. Geralt The Master Cook: Oyuna yeni yemekler ekler. Ve bu yemekleri simya bolumunde yapabilirsiniz. Size uygun olanı versiyonu indirin. "DLC" ve "Mods" klasorlerini, kok klasorune atın. Bu da PN ile cok guzel giderdi... Realistic Torches - Craftable and Expiring: Meşaleleri yapabiliyorsunuz artık. Ve meşaleler, 20-30 dakika icinde sonuyor. Guzel bir gercekcilik katıyor bence. "dlcRealisticTorches" klasorunu DLC klasorune atın. "modRealisticTorches" klasorunu ise mods klasorune atın.

Zırh Modları
Kaer Morhen Upgradable Gear: Başlangıctaki zırhınızı geliştirebilmenizi sağlar. "DLCKaerMorhenGear" klasorunu DLC klasorune atın. "modKaerMorhenGear" klasorunu ise mods klasorune atın. Hoods: Oyuna pelerinler ekler. "dlc" ve "Mods" klasorlerini, kok klasorune atın. Auto Hide Weapons for Cloaks: Pelerin kullandığınız zaman, silahları gizler. Yukarıdaki mod icin olmazsa olmaz bir mod. "Mods" ve "bin" klasorlerini, kok dosyasına atın. Ayrıca alternatiflerden "AHW for Swords and Meditation"ı da indirin. "Mods" klasorunu kok dosyasına atın. Swords and Meditation modu ile olan cakışmayı, bu moda oncelik vererek cozun. Professional Witcher Belt and Items: Kaer Morhen zırhına kemer ekler. İstediğiniz versiyonu indirin. İcindeki klasoru (Ornek: "modPWBeltv2") mods klasorune atın. Killing Monsters Arm Pads: Kaer Morhen zırhını/Engerek zırhını, "Killing Monsters" sinematiğindeki zırh gibi yapar. Seceneklerden istediğinizi indirin. İcindeki klasoru (Ornek:"modStartingArmorFloppaShouldersHD") mods klasorune atın.

Geriye Kalan Birkac Mod
XP Tweaks and Set XP Multiplier: Deneyim sistemini kişiselleştirmenizi sağlar. Mods menusunde yazılar goremiyorsanız dili İngilizce yapın. "mods" klasorunu kok klasorune atın. bin>"for normal config" klasorunun icindeki "SXPM.xml" dosyasını, mod menu klasorune atın. Uzun isimli bir mod: Toplamadığınız gwent kartlarınızı, nereden toplayabileceğinizi gosterir. Ben V4.6 olanı kullanıyorum. "modMissingCardTracker" klasorunu mods klasorune atın. Ultimate Roach Improvement: Şehirlerde dortnala koşmanızı sağlar. "modMine" klasorunu mods klasorune atın. Freecam and Debug Console for 1.32 Patch: Konsolu acmanızı ve freecam kullanabilmenizi sağlar. "dsound.dll" dosyasını ve "plugins" klasorunu, x64 klasorune atın. Free Camera Teleport Mod: Freecam ile ışınlanma yapabilmeniz sağlar. F1 ile freecami acın. Işınlanmak istediğiniz zaman, F2'ye basın ve "tpc" yazın. "modFreeCameraTeleport" klasorunu mods klasorune atın.

Evet, rehberin sonuna geldik. Hic rehberin sonuna ne yazsam diye duşunmemiştim. Bu yuzden soyleyecek cok şeyim yok, hoşca kalın.