Restoran sahibi, eğitim danışmanı, hazır giyimci, futurist işadamı ve internet girişimcisi 5 iş insanı melek yatırımcılığa soyundu, inploide ortak oldu. Yalcın Ayaydın, Gaziantepli iki kardeşin 150 bin lira maliyetle gercekleştireceği bilgi paylaşım sitesinin, Facebook ve Twitter kadar başarılı olacağına inanıyor.
HEPSİ farklı alanlarda başarısını ispatlamış beş insanı, ve Gaziantepli biri elektronik diğeri fizik muhendisi iki kardeş, Facebook ve Twitter kadar iddialı bir sosyal paylaşım ağı icin buluştu. Bugunlerde, Ankaraya kazandırdığı populer restoranların ardından soluğu İstanbulda alan Gamze Cizreli; eğitim ve danışmanlık şirketi Deulcom Internationalın sahibi Baybars Altuntaş; İpekyol, Twist, Machka markalarının patronu Yalcın Ayaydın; futurist işadamı Alphan Manas ve yemeksepeti.comun yaratıcısı Nevzat Aydın ile İTU mezunu kardeşler Serkan (32) ve Hakan (30) Kose kardeşler sık sık bir araya gelip inploid projesini ele alıyor. Beş iş insanı, bir televizyon programında karşılarına cıkan projenin yuzde 60ına eşit hisselerle ortak oldu. Serkan Kose, 2008 yılında projeye başladıklarını ancak maddi imkansızlıktan uzerine gidemediklerini anlatıyor. Hakan Kose ise, projenin home-ofiste (ev-ofis) doğduğunu anlatıyor. İnternette bilginin sadece yuzde 10unun bulunduğunu kayan yuzde 90ın insanların kafasında olduğunu belirten Serkan Kose, İşte biz bu yuzde 90 bilginin insanlar arasında akmasını sağlamak istiyoruz. Melek yatırımcı desteği oncesi 500 olan kullanıcı sayımız sadece 10 gunde 7 bini gecti dedi.
Projeden en cok gencler etkilendi
Big Chefs restoran zincirinin ortaklarından Gamze Cizreli, projeden cok iki gencin heyecanından etkilendiğini belirterek, şunları soyledi: Bu cocukların gozleri pırıl pırıl parlıyor. Sosyal paylaşım siteleri cok populer ama burada aradığın soruların cevabını bulmak gercekten onemli. Cok kısa zamanda dunyada milyonlarca kişinin kullanacağına eminim.
Marka yaratmak cok zor
Hazır giyimde global marka yaratmanın zorluğunu cok iyi gorduğunu vurgulayan Yalcın Ayaydın ise şoyle konuştu: Facebook ve Twitterda kullanıcı sayısı acısından Turkiye cok onde. Biz bu tur sosyal paylaşım sitelerine cok duşkunuz. Aklındaki soruları sorduğun, cevaplarını bulduğun bu site tum dunyaya yayılacak ve global bir marka olacak. Global bir Turk marka sosyal paylaşım ağından cıkacak. Bu da birkac yılda olacak ve birlikte gururlanacağız. Giyimde 20 yılda aldığımız yolu o, kısa surede tamamlayacak. Yeni kurulan Trendyol internet sitesine de ortağım. Onun yakaladığı buyume inanılmaz. Yabancı Tiger Capital 100 milyon değer uzerinden Trendyola ortak oldu. İnternet inanılmaz.
Pek cok dev boyle kuruldu
DENİZ Taksi projesinin yaratıcısı ve şu sıralar elektrikli otomobil projesi uzerinde calışan futurist Alphan Manasın projeye ortak olması Yalcın Ayaydın ve Nevzat Aydının da gozu kapalı ortaklığa girmesine neden olmuş. Alphan Manas, Milyonerden sonra bir daha internet işi yapmadığını hatırlatarak, Bu projeye o kadar inandım ki ortak oldum. Amerikada bu melek yatarımcılar kavramı cok onemli. Pek cok global dev, melek yatırımcıların onları desteklemesiyle kuruldu. Biz de bu iki kardeşin melek yatırımcıları olduk dedi.
ABD ve İsrailin lider ligine Turkiye de girecek
DEULCOM Internationalın sahibi Baybars Altuntaş, Kose kardeşlerden sosyal paylaşım dunasında ABD ve İsrailin lider olduğunu ve inploidin Facebook, Twitter, Friendfeede rakip olabileceğini oğrendikten sonra projede yer almaya karar verdiğini soyledi. Altuntaş, Kose kardeşler bana Kesinlikle olur dedi. ABD ve İsrailin olduğu birinci lige inploid bizi sokar mı soruma da olumlu yanıt alınca bu karara vardım. İki kardeş konuya cok hakim ve kendilerinden cok eminler diye konuştu.
Cığ gibi buyuyen sosyal medyada yeni boyut olur
YEMEK-SEPETI.COMun yaratıcısı Nevzat Aydın, sosyal medyanın giderek daha populer bir trende donuştuğunu belirterek, şoyle konuştu: İnsanların akıllarındaki bilgilerin kucuk bir kısı internette. Bunun geri kalanını internete aktarabilmek icin doğru soruyu sormak gerekiyor. Bu insanların hayatına ciddi katma değer katar. Cığ gibi buyuyen sosyal medyada inploid yeni bir boyut. Sosyal medyada etkileşim artık dikey olarak gelişiyor. Ozel alışveriş siteleri, soru-yanıt bilgiye odaklı internet paylaşımı
daha da onem kazanacak.
Melek yatırımcı nedir
HENUZ yolun başında olan (start-up) bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin buyumeleri veya gelişmeleri icin sermaye sağlayan kişiye melek yatırımcı deniyor.
Haber : Demet CENGİZ BİLGİN - Hurriyet
Turkiye'nin Yeni Sosyal Ağı
Duşuncelerinizle Konuşun!
Bildiklerinizi oğretmek, merak ettiklerinizi oğrenmek, soramadıklarınızı sormak, hissettikleriniz paylaşmak icin inploid'de olun... biz ordayız...
Talk With Your Thoughts!
Kurucular :
- Serkan & Hakan Kose
Ortaklar :
- Alphan Manas
- Gamze Cizreli
- Yalcın Ayaydın
- Nevzat Aydın
- Baybars Altuntaş
Turkiye'nin Yeni Sosyal Ağı
Sosyal Medya Haberleri, Yardım ve Sorular0 Mesaj
●4 Görüntüleme