GTA serisini Vice City'den itibaren bilen ve oynamış biri olarak size Rockstar'ın GTA 6'da ne yapabileceğini kendi yapmış olduğum tespitle izah etmeye calışacağım.

Herkesin bildiği uzere oyunun her serisinde aslında Rockstar bazı şeyleri başa sarıyor ve eklediği yenilikleri kaldırabiliyor. Orneğin; GTA SA'da ucak surebilirken GTA 4'te bunu yapamıyorduk fakat GTA SA ile GTA 4 arasında ucurum sayılabilecek bir fizik sistemi vardı. Şimdi gelelim asıl tespite;

GTA Vice City

Kısıtlı dunya, iyi hikaye.

GTA San Andreas

Devasa dunya, normal hikaye, yuzme animasyonu, ucak surebilme, eğlenceli multiplayer.

GTA 4 (GTA Vice City ile benzerlik)

Kısıtlı dunya, iyi hikaye, gelişmiş fizik motoru, multiplayer.

GTA 5 (GTA SA ile benzerlik)

Devasa dunya, normal hikaye, yuzme animasyonu, ucak surebilme, gelişmiş fizik motoru, eğlenceli multiplayer.

GTA 6 (GTA 4 ve GTA Vice City ile benzerlik)

Kısıtlı dunya, iyi hikaye, gelişmiş fizik motoru, multiplayer.

Rockstar'ın aslında piyasaya surduğu GTA serisinde onceki oyunda olmayan şeyleri ekleme veya var olan birşeyi oyundan kaldırma gibi bir huyu var. Yukarıda vermiş olduğum ornekler genişletilebilir ancak genel olarak baktığımızda Rockstar'ın bu stratejisini anlayarak GTA 6'da gormek istediğimiz şeylerin aslında GTA 6'da değil, muhtemelen GTA 7'de goreceğimizi duşunuyorum.

Rockstar Games kesinlikle GTA 5'te multiplayera verdiği desteği GTA 7'nin cıktığını gorduğumuz gune dek surdurecek. Benim tespitim budur. Sizlerin de fikirlerinizi cok merak ediyorum.