Merhaba
Bugun size witcher oyunlarında gorduğum bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum.
Biliyorsunuz witcherlar gecirdikleri mutasyonlar sebabiyle kısır lakin bu durum Witcher 2 ’de yaptığımız bir yan gorevle değişmiş olabilir. Şoyle ki, Witcher 2 ’de kucuk bir yan gorevde 2 adamı bizim hakkımızda konuşurken duyuyoruz.

Bu iş icin bicilmiş kaftan olduğumuzu soyluyorlar. Biz ne olduğunu bilmeden yanlarına gittiğimizde bize, bir deney yaptıklarını ve gonullu olarak denemek isteyebilecek birilerini aradıklarını soyluyorlar. Bize de dahil olmak isteyip istemeyeceğimizi soruyorlar.Burda secim size kalmış.
Kabul ediyorum veya etmiyorum diye cevap verebiliyorsunuz. Etmezseniz zaten değişen bir şey yok ama ederseniz adamlar size teşekkur ediyor ve etkisinin uzunca bir zaman icerisinde belli edebileceğini soyluyorlar.
Witcher 3 ’e başlarken onceki oyunların kayıtlarını da kaydetmek isteyip istemediğiniz soruluyor. Oynadıysanız ve kaydettiyseniz 2 ’de aldığınız kararlar 3 icin de gecerli oluyor.
Witcher 2 ’de yaptığınız o gorev sonrasında 3 ’de, Oxenfurt Western Gate ’in guneyindeki kopruden sonra karşılaştığımız bir yazıtın kenarında Witcher experimantations yazan bir not buluyoruz.

Notta konuştuğumuz adamlardan birinin, bizi takip edemedikleri icin iksirin gelişimi hakkında bilgi alamadıklarını, bu nedenle de peşimizden bir casus tuttuklarını soyluyor.Casusun ozellikle bizi ozel anlarda(!) izlemesi icin tutulduğundan bahsediyor.
Notu yazan adam, eğer hesapları doğruysa bir yıl icerisinde Geralt'ın kısırlığının ortadan kalkacağını da belirtiyor. Hatta “soylentiler doğruysa cokca kadının karnında bebekler gormemiz yakındır” diye de Geralt ’ın cinsel hayatının yoğunluğuyla ilgili soylemde bulunuyor.
Elimizde kesinlikle iksirin işe yaradığıyla ilgili bir bilgi yok fakat Geralt ’ın bu gune kadar yattığı kadınlardan (kısır olmayanlarından) bir cocuğu olmuş olma ihtimali doğmuş oluyor...
Sizce Geralt bir aşiret kurabilecek mi?