Merhaba Technopat ailesi,

Black Desert Online Turkiye 1. Yıl Donumu kutlamalarına devam ederken yeni class Archer ’ı da yayınladı. İlk kez tamamen uzaktan hasar vermeye dayalı olmak uzere tasarlanmış yeni sınıf Archer tecrubelerimden bahsetmek istiyorum.

Kutsal ağac Kamasylve'nin golgesinde, varoluşun otesindeki Sylvia soyundan gelen, Adùir'un koruyucusu Archer… Kulağa oldukca gorkemli geliyor de mi? İnsan hikayesini duyduktan sonra karşımıza Arthas gibi devasa bir abi cıkacak zannediyor Aklımızda canlanan koca zırhlı, kalın kasklı tank elemanın aksine Archer, adı gibi oldukca mobil ve cok uzak mesafelerden duşmanları mıhlayan bir Robin Hood adeta!

Black Desert Online maceram bir kac ay oncesine dayanıyor. Sıkı bir MMORPG ’ci olduğumu soyleyebilirim. Oyunlarda hep okcu veya buyucu gibi DPS karakterleri tercih etmişimdir. Başlangıcta Ranger ve Sahire sınıflarını oynadım, buyuk keyif aldım. PvP ’lerde glass cannon sınıflar olarak buyuk sıkıntılar yaşadım başlarda tabii. Ama karşılaşmalara alıştıkca skill dodgelama, arka saflarda konumlanmalarıma odaklanarak işi kısa surede cozdum diyebilirim. Ve Archer cıkacağı haberlerini duyunca bıraktım Black Desert ’u tekrar indirmeye.

Cevik, hızlı ve gozupek Archer, BDO ’cuların ne zamandır beklediği bir sınıfmış meğer. Oynanış tarzı oldukca ozgun. Taklalar atarak, havada donerek atışlar yaparak ve yaklaşan rakipleri geri teperek tam bir baş belası olmuş. Bahsettiğim gibi verdiği buyuk hasarlara karşın oldukca kırılgan (glass cannon) ki oyun ici denge acısında bu buyuk gereklilik. BDO gundeminde kısa sure icerisinde kite ’ın kralı olarak nam salan Archer, DPS oyuncularının favorisi oldu ve PvP ’lerde Ranger ’ın yerini alacak Legolas abimiz.

Ben beğendim Archerı 56 levela kadar geldim. Siz kaca kadar geldiniz PvP'de guclu mu sizce?