Malum her Bethesda oyunu gibi Skyrim de bug/glitch olmaya cok musait bir oyun. Ve bazı yerlerinde (sanırım) keşfedildikleri andan itibaren onceden belirlenmiş (scripted) şekilde bazı olayları yaşaması lazım (bir anda belli bir adamın size saldırması vs). Yabancı bir forumda oyunu oynarken "mumkun olduğunca dikkatli gidin", "cok fazla dallanıp budaklanmayın gezerken" gibi bir şey okumuştum. Her ne kadar boyle oynamayı sevmesem de yine Fallout'tan alışkanlık o yeri okumadan gitmeyim dedim ve cidden bazı yerlerin (ozellikle dungeonlar) temizlendikten sonra başka gorevlerle cakıştıkca sorun olduğunu okudum. Bu yuzden de resmen akrobasi ile dağlar tepeler falan aşarak, gorevi olmadıkca o yere gitmeyerek oynamaya calışıyorum ama artık her gorev Whiterun (Akcay sanırım Turkce yama ile) dışında cıkıyor ve oralara başka yerleri keşfetmeden gitmek de deveye hendek atlatmakla eşdeğer.
Diğer sorum ise ben bazen karakterim gereği bazen yukarıda bahsettiğim sorun yuzunden aldığım gorevleri oylece bırakıyorum veya erteliyorum ileri tarihe. Bu da bir sorun yaratır mı, mesela Surprizbozan: Missing in Action ilk kavgalarından sonra cok bekleyince meğerse adamın kardeşi ve annesi evde kitli kalıyormuş, mecbur console yardımıyla evden cıkarttım kilidi acmamak icin
gorevi sıkıntılı oldu benim icin ve spoilerda yazan sorunu atlatsam da şimdi Surprizbozan: devamını Thalmor gozetiminden cıkarma
yapmadım. Boyle buglar cok oluyor mu, gorev almayım mı bundan sonra.
Unofficial patch yuklu, bir iki mod var ama oyun deneyimine karışan şeyler değil.
Diyeceğim şu ki, ben gereksiz yere mi kuruntu yapıyorum, git oyna takma en kotu console command ile halledersin der misiniz?
The Elder Scrolls V: Skyrim Keşfedilen Yerler ve Bekleyen Gorevlerde Bug var mı?
Oyun Dünyası0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- The Elder Scrolls V: Skyrim Keşfedilen Yerler ve Bekleyen Gorevlerde Bug var mı?