Dizinlerin onemini anlatmadan once bir dizin nedir, işlevi nedir gibi soruların cevaplarını vermek istiyorum. Dizin ler interneti kategorize eden ve aradığınız websitelerini daha rahat bulmanızı sağlayan sistemlerdir. Arama motorları bazen size aradığınız kelimeler icin doğru sonucları veremeyebilir cunku spam dediğimiz aldatıcı tarzda siteler vardır. Yani siz bir hastalıkla ilgili bilgi arıyorsunuz ve o hastalığın ismini arama motorunda aradınız. Sonucta ilk gelen sayfayı acıyorsunuz ve karşınızda arkadaşlık sitesi. Bu tarz aldatıcı siteler ile uğraşmadan direkt olarak konu ile ilgili sitelere buyuk dizinlerden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Dizinler daha guvenlidir. Cunku siteleri robotlar değil insanlar inceler ve aldatmaya meydan vermeyecek şekilde siteleri eklerler.

Biraz once dizinlerin genel olarak insanlara yararlarını anlattım. Şimdi biraz da bizi asıl ilgilendiren bolume gecmek istiyorum. Bir webmaster olarak sitenizin dizinlerde bulunmasının bir cok onemi vardır. Birincisi dizinleri arama motorları cok sevmektedir. Ozellikle Google tarafından desteklenen DMOZ'da ise sitenizin bulunması cok onemlidir. Cunku Google DMOZ'u desteklemektedir hatta kendi dizininin kaynağı da DMOZ'dur. DMOZ'da sitenizin bulunması demek sitenizin daha cabuk indekslenmesi demektir. Ayrıca DMOZ gibi buyuk dizinlerin iyi bir ziyaretci kitlesi vardır ve size gercekten sağlam bir ziyaretci grubu gonderebilir.

İYİNET​