Artık bu engelleme olaylarına pek yabancı değiliz. Sozde bizim internet ozgurluğumuzu kısıtlamayacaklar, sozde bu internet denen canavar cok yararlıdır ve kimsenin erişimi kısıtlamanaz. Bunları ben kendi kişisel duşuncem olarak soylemiyorum. Devletin başında ki buyuk yonetimlerimiz bu cumleleri kullanmıştı bir zamanlar. Once Twitter, sonra Youtube derken (diğer ufak caplı siteleri saymıyorum bile), şimdi de Google+ işin icine girdi. Hem abi Google+'ın sucu ne. O kadar fazla aktif kullanıcı bulunmuyorken, paylaşımları felan normalden az iken neden Google+? Bu TİB sosyal ağlara cok kafayı takmış anlaşılan.

TİB'in site erişim sorgulamasına baktığımız zaman dunyanın dev arama motoru olan Google'ın kendi sosyal paylaşım sitesi Google+ ile ilgili "10/06/2014 tarih ve 490.05.01.2014.-113227 sayılı kararına istinaden Telekomunikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır." ibaresini okumuş bulunmaktayım. Yalnız merak ettiğim şey bu neyin tedbiridir?

Fakat şuan karar cıkmış, lakin DNS değiştirmeden vs. siteye bağlanabilmekteyiz. Google+ Turk kullanıcılarınında sadece şuanlık erişim yapamadıklarına dairde şikayet gelmemiş. Ancak bu erişim engelleme kararının erişim sağlayıcılara iletilmesiyle sosyal site olan Google+'ın kısa surede erişime kapatılacağı bekleniyor.

Kaynak: http://webtegez.blogspot.com.tr/2014/06/son-dakika-tib-google-engelleme-karar.html