Turkiye Sigorta Basketbol Super Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'in Başkanı Veli Deveciler, değerlendirmelerde bulundu. Kulube yeni bir vizyon getirdiklerini ifade eden Başkan Deveciler, "Bu yıl radikal kararlar aldık ve kadroyu Altan Erol dışında sil baştan değiştirdik. Biz kimiz ve ne olacağız? Bunun uzerine cok ciddi calışmalar yaptık. İnanıyorum ki 2 yıl icerisinde herkesin gıptayla baktığı, ligde Play-Off mucadelesinin icinde olan ve Avrupa'da Denizli'yi temsil eden bir kulup olacağız" dedi.
Yonetim Kurulu olarak cok uyumlu calıştıklarını kaydeden Deveciler, “Her yıl 2-3 yeni arkadaşımızı yonetime takviye ediyoruz. Cok uyumlu bir calışma ortamımız var. Oluşan guven ortamı nedeniyle de yonetici arkadaşlarımız resmi olmasa bile gorev almadığı donemlerde bize her turlu desteği veriyor. Planlı ve programlı bir şekilde ilerliyoruz. Gokhan Gokşin ve Veli Tefenlili ilk gunden bu yana bizimle birlikte, her turlu engeli aşabilecek gucteyiz. Uzun vadeli planları da bu sebeple yapıyoruz. Denizli ’deki iş dunyası da bize karşı pozitif olduğu icin işler cok daha kolay ilerliyor" ifadelerini kullandı.
“ZAFER AKTAŞ İLE UZUN YILLAR CALIŞMAK İSTİYORUZ"
Başantrenor Zafer Aktaş ve takım hakkında da konuşan Deveciler, “ Zafer Aktaş ile uzun yıllar calışmak istiyoruz. Belki daha iyi yerden teklif gelirse o zaman bu durumu değerlendirebiliriz. Onun dışında calışma metotları, kocluk becerileri ve kişilik olarak kendisinden cok memnunuz. Ozellikle bu yıl cesur bir karar aldık, genc ve geleceğe donuk bir kadro oluşturduk. Kendisi bu projenin icinde yer aldı ve yeni bir meydan okumaya girdi. Yapmak istediğimiz projeye inandığı icin kendisine de cok teşekkur ediyorum" dedi.
"KURDUĞUMUZ KADRO NEDENİYLE ELEŞTİRİLDİK"
Sezon başında kurulan kadro nedeniyle eleştiriler aldıklarını belirten Deveciler, “Altan Erol dışında tum kadroyla yollarımızı ayırdık. Alt ligden ve Avrupa, Amerika olmak uzere pek cok farklı bolgeden uzun sure yaptığımız araştırmalar neticesinde geleceğe yonelik bir kadro oluşturduk. Denizli ’yi basketbolcular icin bir cazibe merkezi ve sıcrama noktası olarak gorecekler. Şimdiden bu algı oluşmaya başladı. Onumuzdeki senelerde cok daha iyi olacak" diye konuştu.
“BULUNDUĞUMUZ KONUMUN TADINI CIKARTSINLAR"
Avrupa ’nın en guclu liginde oynadıklarına değinen Veli Deveciler, “Cok guclu takımlarımız var. Bizler de bu ekiplerin icinde, ligin gediklisi olmak icin uğraşıyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Hicbir kulube ve sporcuya borcu olmayan, mali disiplini elden bırakmayan ve saygın bir kulubuz. Super Lig ’de de bu sezon ilk haftalarda istediğimiz sonucları alamadık ancak yavaş yavaş istediğimiz noktaya geliyoruz. Biz kucuk butcelerle en iyi sonuca ulaşıp, bir başarı hikayesi yazmak istiyoruz. Denizli halkı da bize bu konuda destek olsun. 2 yıl icince Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, cok daha iyi yerlere gelecek. Sonuctan bağımsız bulunduğumuz konumun tadını cıkartsınlar. Biz kazansak da kaybetsek de herkesin saygınlığını kazanan bir takım olacağız. Sonrası surecte de başarı zaten kendiliğinden gelecek" dedi. (DHA)