Google Caffeine ile ilgili yazılar yazacağım. Dış kaynaklarda okuduğum kadarıyla bir kac bilgi daha ekliyeyim.
Ozellikle bloglarda Caffeine olayı cok tartışılıyor. Şimdi ne yapacağız gibi duşuncelere kapılıyor millet. Fazla birşey olduğu yok, kısaca Google sadece guncellenmeyen sitelerin onemini duşurmeye başladı ve ekstra bir kac şeye daha dikkat edecek.(ilk gozlenimlerim)
Bunu bazı arama sonuclarında farketmeye başladım ben acıkcası. Sabit bir sayfa ile backlink alarak ust sıralara cıkan sitelerin alt sıralara gerilediğini gordum.
Genelde kurumsal sitelerde gerileme var, bunun nedeni ise iceriklerinin sabit olması. Hatta bazı icerik siteleri bile ilgili kelimelerde ust sıralara cıkmış.
Kurumsal site sahiplerine onerimi sunayım. Bir adet ana sayfanız olsun fakat mutlaka bir de blog kurun ve sattığınız pazarladığınız urunlerle ilgili ayda 1 bile olsa icerik girin. Sitenize ziyaretci gelmesini hedeflemeyin icerik eklerken, sadece google amaclı duşunun ve guzel bir yazı ekleyin.
Guzel yazıdan kastım ise şudur. Hosting firması sahibisiniz diyelim. VPS nedir gibi bir yazı yazıp detaylıca aralara da kendi linklerinizi vererek yayınlayabilirsiniz.
dipnot: Bu yazı 4 gunluk bir incileme sonrasında yazılmıştır. Takip ettiğim bir kac yerde bu durumla karşılaştım ve belirttim. Fikir olur olmaz fakat icimde kalmasın dedim.
Google Caffeine Gozlem
Google Optimizasyon0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Google Caffeine Gozlem