Merhaba,
Orta seviye bir ipucunu paylaşmak isterim. Aslında buna bildiğimiz şeylerin derli toplu ve ornekli ifadesi diyebiliriz.
Bundan 3 ay once yeni sayılabilecek bir alan adı uzerinden bir script/servis denemesi yapmıştım. Birkac gun icinde 7 bin konu ekleyip siteyi kendi haline bırakmıştım.
Aşağıdaki sonuclar yoğun olmayan bir calışmanın deneyimleri oldu:
1. Wordpress kullanmadım. Eğer kullansaydım toplu eklemelerde ping servislerini iptal etmem gerekirdi. Aksi durumda filtreye girerdim. Boylece bir gunde 3-4 bin konu ekleyebildim.
2. Web2 tema kullandım.
3. Kategori değil; konu odaklı bir php script yazdım.
4. Değişken icerikleri ana sayfada gosterdim. Bunları her defasında değişecek bicimde farklı fon ve boyutlarla ana sayfaya yerleştirdim. Orn: Etiketler
5. Her kategori icin RSS servisi kullandım. Sadece ana rss ile yetinmedim. Rssler icin 15-20 gosterimi gecmedim.
6. Urller icin (Sef) farklı onekler kullandım. Orneğin "Aşk Bir Sudur" konusu icin kudur_ask-bir-sudur.htm, "Sevgi Guzeldir" icin ask_sevgi-guzeldir.htm gibi benzersiz, anlamlı, sayı icermeyen urller kullandım.
7. Farklı ve değişken font ve buyuklukler kullandım. Ozellikle bazı bağlantılarda font rastgeleleştirmenin yararını daha once de gormuştum.
8. Sosyal paylaşım,arama ve bookmark sitelerine konular uzerinden mantıklı bağlantılar verdim.
Sonuc: Ortalama 20 saniyede indexlenen 1 ay icerisinde 73 bin+ index almış bir site.
Kısa Surede Binlerce Index Almak
Google Optimizasyon0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Kısa Surede Binlerce Index Almak