Konu ve konu dışında bircok arkadaşın kontrolcusunun olmadığını, bu yuzden oyunu oynayamadığını soylediler. Ben de bu konuda araştırmalar yapıp başarılı bir şekilde klavye & mouse entegresi gercekleştirdim.
İlgili rehber: Rehber: Demon's Souls RPCS3 60+ FPS ve Mod
1- On bilgilerRPCS3'de klavye ve fare kullanmak icin ayarlar mevcut fakat biz bunu yapmayacağız cunku RPCS3'un doğru duzgun bir fare kullanımına ilişkin optimizasyonu yok ve fare bir tuhaf hareket ediyor. O yuzden GPDSCK adlı bir uygulama kullanacağız, uygulama guvenli ancak yine de Virus Total ekleyeceğim. Videoda bu programın yapımcısı oyunu oynuyor fakat tuşlar tam olması gerektiği gibi değil. Ben tuşları Dark Souls'un PC'de kullandığı tuş duzenine gore ayarlamış bulunuyorum.
İlgili kaynak video:
2- Programın yuklenmesi VirusTotal VirusTotal

Program buradan indirilir: GPDSCK 3.3b.rar Once vJoySetup dosyası kurulur, kurulum aşamasında gelen her şeye evet deyin. Reklam vs. kurmuyor, bu fake kontrolcu icin gereken surucu. GPDSCK klasorunu uygun bir yere koyun, fakat icindekini RAR icinde acmayın. Yoksa değişiklikleriniz ucar. Benden demesi. Programı yonetici olarak acın ve ayarlamaları yapalım. 3- GPDSCK onemli ayarlarıProgramı yonetici olarak başlatın!
Oncelikle Test butonuna basın, vJoy Device karşısında OK veya Tamam yazmalı. Bu kısmı onemli yoksa, demin kurduğumuz fake surucude sorun var veya yanlış kurdunuz demektir. 1- Vjoy Settings butonuna tıklayın. Slider, Dial/Slider 2 kutucuklarının secimini kaldırın. Number of Buttons > 12 (Onemli!) POVs > 1 Ayrıca sol attaki Enable VJoy secili olması lazım secili değilse de secin. Sonra Apply deyip bu pencereyi kapatın.
2- More Settings butonuna tıklayın.Arkadaş aslında bu programı Nioh icin yapmış, oynayanlar bilir klavye ile oynanmaz bu oyunda.
Turn Nioh settings On/Off > Off olarak değiştirin. (Cok onemli!)
3- Tuş ayarlarımızEn uğraştırıcı yeri burası ama merak etmeyin ben her şeyi hallettim.
Kısaca soldan sağa:
B7(L1) > Mouse sağ tık, Blok yapma B8(R1) > Mouse sol tık, Hafif saldırı B9(Start) > ESC, Start tuşuna denk gelir. Yani Intro gecebilir ve oyun icindeyken menuye ulaşabilirsiniz. B10(Select) > Tab, Select tuşuna karşılık geliyor ve genelde item acıklamalarını gostermek icin kullanılıyor. B11(L3) > Q, Kamerayı sıfırlar. B12(R3) > Mouse orta tekerlek, Hedefi işaretler, kitlenir. B1(Y/Ucgen) > F, Cift el silah kullanımına gecer. B2(B/Daire) > Space, Kacınma hareketi. Ayrıca menude geri tuşu. B3(X/A) > E, Bu tuşu enter olarak duşunebilirsiniz. Menude veya diğer her yerde bu tuş gecerlidir. B4(Kare/X) > R, Secili olan itemi kullanmak icindir. B5(L2) > Sol Ctrl, Elinizde kalkan varken Parry yapabilirsiniz, ayrıca varsa kılıcın skill tuşudur. B6(R2) > Sol shift, Ağır saldırı. DPAD > Kısaca sağ ok tuşlarına gore değiştirin. Bu tuşlar menude gezinmek ve sol alttaki itemleri ayarlıyor. Bu tuş dizilişleri direkt Dark Souls 3 referansıdır, aynı kontrolleri aldım.
Tuşlar ters olduğu icin yani S'ye basınca karakter ileri yuruduğu icin ters yapıyoruz. Yani:
Keyboard to RStick-LStick ayarında S tuşunu W, W tuşunu da S yapın. Yoksa ters yurursunuz ben soyleyeyim.
Her şey tamamsa boyle bir goruntu olmalı:
4- RPCS3 icinde ayarlar Oncelikle Demons Souls oyununa sağ tıklayıp, Create Custom Gamepad Configuration diyoruz. Handlers > MMJoystick Save deyip cıkabilirsiniz.
Daha sonra RPCS3 eğer her şey yolundaysa konsola boyle bir cıktı gonderecek.
Oyunu başlatın ve GPDSCK arkaplanda acık olsun, oyunu tam ekrana alın ve F4 tuşuna basın. Kontrolcunun aktif olduğuna dair sesi gelecek. Şimdi oyunu klavye ve mouse ile oynayabilirsiniz! Tekrar cıkmak icin ise F4 tuşuna basarak kapatabilirsiniz.