Uzunca zamandır bircok web sitesinin hedef kelimelerde arama motorlarında ilk sayfaya cıkmaları icin calışmalar yaptım. SEO calışmalarında acele etmemek inanın son derece onemli, bunu ceşitli analizler ile gozlemledim.
İlk olarak belirtmeliyim ki SEO uzun suren calışmalar gerektirir. Yapılan calışmalardan elde edilecek sonucların tam olarak yansımalarını gorebilmemiz icin gerekli olan en kısa sure 6 aydır. Site yayında olduğu surece de SEO calışmalarına devam edilmelidir. Arama motorlarında hedef kelimelerde İstenilen sıraya yerleşen sitenize seo calışmalarını devam ettirmediğiniz takdirde sıralamalarda gerilemeniz mumkundur. Hedef kelimede istediğim yere ulaştım, benim icin seo calışmaları bitmiştir demek istenmedik durumlar ile karşılaşmanıza sebep olacaktır.
Seo calışmalarını yaptığınız sitelerde, site sahipleri işe başlanıldıktan sonra kısa sure icerisinde calışmanın yansımalarını gormek isteyebilir, bu hemen her seo uzmanının başına gelmiştir. Ozellikle daha once seo calışması yaptırmamış olan muşteriler bu konuda sorun cıkartabilirler. O nedenle işi almadan once muşterilerinize surecler hakkında detaylı bir bilgi vermek gerekir.
SEO işlemleri icin sitelerde calışmalar yapıyor ama sonucları hemen goremiyor olabilirsiniz. Bu durum sizi umitsizliğe duşurmemelidir. Google sitenizde yaptığınız değişiklikleri databaseinde guncellemeli, bunu beklemelisiniz. Hedef kelimede yukselemedim diye hemen farklı yontemlere gitmemeniz gerekmektedir. Doğruluğu kesin olarak tespit edilen uygulamaları siteleriniz uzerinde gercekleştirdiyseniz bundan sonra googleı beklemeniz gerekmektedir.
Sitelerinizde yaptığınız değişiklikler icin googleın bir test etme sureci vardır. Gercekten google dostu bir siteniz varmı? Yoksa googleı kandırmaya yonelik adımlar mı atıyorsunuz bunu incelemesini beklemlisiniz. Bu acıdan surec beklediğiniz kadar kısa olmayabilir. Google her gun yapılan değişiklikleri databaseinde guncelleseydi, bugun aradığımız şeyleri yarın bulamazdık.
Burada yapılması gereken ziyaretci trafiğindeki artış icin en az 6 ay sabırlı olmanız gerektiğidir. Eğer ki bu surec icerisinde hala istediğiniz kelimelerde ust sıralara gelemediyseniz, Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım? sorusunu kendinize sormanız fayda vardır. Sitenizi tekrar inceleyip, varsa hatalarınızı ve yanlışlarınızı duzeltmelisiniz.
Kaynak: www.omer.tk
SEO Calışmalarında Acele Etmemenin Onemi
Google Optimizasyon0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- SEO Calışmalarında Acele Etmemenin Onemi