Konuyu ortaokul seviyesinde ele alacağım...
İnterneti kocaman bir mağaza olarak ele alırsak;
Google sadece uzerinde reklamlar olan bir yol gosterici olarak kabul edilebilir.
Google kendi icerisinde bu koca mağazayı sınıflandırmış.
Zamanında dmoz gibi listeleme sitelerinin desteğiyle bu sınıflandırmayı kendi icinde oturttu ve bu sayede aramaları cok hızlı bir şekilde cevaplayabiliyor.
Konu başlığına donersek; google aynı icerikten 2.bir siteyi neden kabul etmesin?
Algoritmasına baktığımızda;
www.site*adresi.com/herhangibiricerik.htm (yazıda gecen aranan kelime)
www.site*adresi.com/aranankelime.htm
www.aranan*kelime.com
her turlu aranan*kelime sonucunda; aranan kelime google siteyi indexlediği surece 1milyonuncu sırada dahi olsa sıralamadadır.
Bu mağazada yol gosterici google kopya icerik dahi olsa www.aranan*kelime.com sitesini aynı oranda yapılan seo calışmalarına gore bir kac adım onde cıkartacaktır.
Google ziyaretcilerden bir kac adım geride; website işine emek verenlerden de bir kac adım ileridedir. Google'nin en buyuk problemi, ziyaretci isteklerini matematiğe dokmek ve mantıklı bir sonuc vermektir / ara ara beceremediği oluyor.
A. Kopya iceriği, bilinmeyen google isteğine gore değil de, farzedilen ziyaretci isteğine gore duzenleyip, bir site/sayfa oluşturmak; sitenizi ust sıralara taşımanızda oldukca fayda sağlayacaktır.
B. Surekli değişen ihtiyaclar, yenilenen arama motorları bizi belirli şeylere yonlendirerek algoritmalarının cabuk eskimesini yavaşlatmak istese de; konusunda uzman ziyaretci dostu sayfalar her zaman iceriği kopya da olsa er gec her arama sonucunda ilk sıralarda yer alacaklardır.
C. ** Dış seo ile ilgili şeylerden bahsedilmemiştir. Dış seo denilen şey her ne ise mutlaka onemlidir ve bu dış seo mutlaka ziyaretcinin, dolayısıyla google'nin dikkatini ceker nitelikte olmalıdır.
D. ©2001 - Ben uydurdum, 2006 ve oncesi kayıtlı kullanıcılar ve az cok seodan anlarım diyenler konuya cevap vermez ise sevinirim. Evet sen de...
Google algoritması kopya iceriğe karşı değil...
Google Optimizasyon0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Google algoritması kopya iceriğe karşı değil...