iProspect'te SEO Manager olarak calışan İlyas Teker SEO ile ilgilenenler icin guzel bir liste oluşturmuş. Faydalı olur diye sizinle de paylaşmak istedim.

Eğer SEO ile ilgileniyorsanız ve ucretsiz aracları seviyorsanız bu liste sizin icin faydalı olacaktır. Aralarında daha once kullandığınız ya da halen kullanmakta olduğunuz araclar mutlaka vardır. Daha acıklayıcı olması acısından ekran goruntuleri ve videolar ekledim. Araclardan bazılarının freemium modeli uzerine calıştığınıda belirtmek isterim. Aracları şu şekilde kategorilendirdim: Backlink analizi, site & server analizi, website indexlenme & link kontrolu, icerik analizi, anahtar kelime analizi, rakip kelime analizi, sosyal keşifler, PR ve tanıtım, olcumleme (analytics), webmaster aracları, SEO analiz aracları. Yazı zaten bayağı uzun olduğu icin sozu daha fazla uzatmadan SEO araclarına gecebiliriz.

Backlink Analizi
Sitenizin backlink profili arama motorlarında sıralamanız icin coğu zaman en onemli etkenlerden birisi oldu. Panda ve Penguen Google guncellemesinden sonra backlink profilinize daha fazla ozen gostermelisiniz. Aşağıdaki araclar size bu konuda detaylı bilgi verecektir.
Open Site Explorer Majestic SEO Site Explorer Ahrefs Site Explorer Link Diagnosis BuiltWith Pingdom Full Page Test
Daha fazlası ve araclarla ilgili bilgi icin kaynak: http://comtalks.com/2012/05/28/seo-c...siz-seo-araci/