Google 2008'in ilk Pagerank guncellemesini yaptı ve beklenmeyen bu ani guncelleme ile bir cok webmasterın hayallerini suya duşurdu.Cunku bu guncellemeyi kimse beklemiyordu.

Neyse fazla derine gimeden devam edersek yapılan bu son guncelleme google muhendislerinin pr alogritmasını baya değiştirmişe benzidigini gosteriyor.Zira webmasterların buyuk coğunluğu yapılan guncellemede inanılmaz hayal kırıklıkları yaşadılar.0'a duşenlerin sayısı bir hayli fazla.

2008 PageRank(pr) Guncellemesi Neler Getirdi

--Webmasterların deyimiyle "link kasmayla" olmuyor bu işler.Yani pr'nin sadece backlink alma oldugunu sananlar buyuk hayal kırıklıkları yaşadı.
--Pr değeri 5 ve 6 olan siteler dikkate değer siteler oldu. Meslea hepimizin bildigi http://tr.msn.com/ sitesinin pr degeri 4 olmuş.
--Kuvvetle muhtemel backlink saglamak adına yapılan link satışlarının onemi eskisi gibi olmayacak.Hatta fiyatlar cok fazla duşecek.Zaten duşuk olan fiyatlar daha da duşunce pr tacirliginin biraz onune gecilecek.

Bana sorarsanız bu pr yukseltme cabaları tamamiyle sacmalık.Zaten google bile Pr algoritmasını duyurdukları icin pişman olduklarını acıkladılar.Cok da yerinde bi acıklama oldu bence.Zira yapılan gereksiz link değişimleri, link satışları, site acıp (blog,ucretsiz siteler,subdomain....) her yerine link doldurmalar...vs bunların hepsi net alemini link copluğu haline getirdi. Hatta webmaster forumlarını dahi gezemez olduk.Forumlarda acılan her 3 konudan 1'i link degişimi ile ilgili.Yahuu bırakalım şu kısa yoldan koşe donme işlerini de azıcık doğru durust işler yapalım.

Hala daha farkedemedik pagerank değerinin her şey olmadığını.Mesela az once msn.tr'nin 4 oldugunu soyledim,Şimdi bu msn.tr'e az mı ziyaret ediliyor demek.Ya da şoyle soyleyelim blooger.com'un pr degeri 7 oysaki Milliyet'in degeri 6,şimdi bu pr mantığına gore şu demek oluyor; blogger milliyettten daha cok ziyaret ediliyor.Oysaki Alexa Turkiye Sıralamasına gore milliyet turkiyenin en cok ziyaret edilen 6ıncı sitesi.Blogger ise 12inci sırada.O halde bu sonuc şunu gosteriyor; pagerank demek başlıbaşına her şey demek değildir.

Ben, gelen ziyaretcime bakarım arkadaşım.Gerisi hikaye.Ha elbette google boş iş yapıyor, pr'nin hicbir onemi yok demiyorum.Sadece pr değerinin amac değil arac olması gerektiğini soylemek istiyorum.

Hepinize iyi, sağlıklı ve neşe dolu gunler dilerim.
Kaynak: Blogumdan Sizlere