SEO yontemlerine değinmeden once sizlerle birkac SEO testi yapalım isterseniz

Sitemiz Googleda cıkıyor mu ?
Oncelikle Google arama(google textbox) kısmına sitenizin ismini yazınız.
Herhangi bir sorun cıkmaz ise siteniz kendi alan adında ilk sırada cıkması gerekmektedir.
Google index sayımız ne durumda ?
Daha sonra indeks sonuclarınıza şu şekilde bakabilirsiniz.
Google.com.tr ye gelip site:siteismi.com diye aratınız.
İndex sayınız 50-100 arasındaysa bu SEO testini kısmen gecmiş demektir.
Domain yaşının en az kac olması gerekir ?
Domain yaşının en az 3 ay(90 Gun) olması SEO calışmalarında sağlıklı bir yol izlemenizi sağlayacaktır. Demem o ki web sitenizin sandboxa girme ihtimaline karşın bu testen gecmiş olmanız gerekmektedir.

Birazdan vereceğim değerli bilgiler ile de web sitenizi Googleda nasıl daha ust sıralara taşırım sorunun cevabını oğreniş olacakmışsınız.
Buraya kadar her şey tamam ise şimdi SEO calışmalarımızda kullanacağımız tekniklere yer verelim
Web sitemizi Googlein SEO yonerge ve kurallarına gore tasarladık. H1 den tutun başlıklara başlıklardan tutun anahtar kelime kullanımlarına kadar bize en uygun olanı sectik. Ama maalesef sitemizden hemen randıman almamız imkansız. Bu tur durumlarda sabırlı olmak gerekmektedir. Ustte de sizlere sunduğum test orneklerine gore alan adı yaşının 3 ay olması artık sitemize bağlantı,reklam,tanıtım yazısıyla vs gibi backlink elde ederek, bir nevi sitemizi referans gostermiş olacağız. Referans icin başvurduğumuz siteler ne kadar kaliteli ve guvenilir olursa bir o kadar Google sıralamanıza fayda sağlayacaktır. Onun icin burada dikkat etmemiz gereken birkac husus var.
Backlink alacağımız site hangi ozellikleri taşımalıdır ? Sorusunu soralım once.
Site alan adı isminde cıkıyor mu ? Pageranke sahip mi ? Alexa Sıralaması kacın altında? Sitedeki icerikler kopya icerik mi ? Herhangi bir zararlı yazılım var mı ? Site Google botlara acık mı? İcerik, başlık ve etiketlerde spam yapılıyor mu ? Alan adı yaşı kac ?
Gibi soruların cevabından olumlu olarak eminseniz, bu siteye gonul rahatlığıyla reklam verebilirsiniz. Maalesef gunumuz web aleminde bu tarz site bulmak oldukca zor ama yok değil.
Şimdi web sitemizi doğal gorunen yontemlerle nasıl ust sıralara taşıyacağımızı anlatmak istiyorum.
Oncelikle sitemizi sosyal ağlarda tanıtmamız, organik ziyaretci kazanmamızı sağlayacak ve google nezdinde guvenilir bir site konumuna erişeceğiz.
Sosyal ağlarda web sitenizi tanıtmak icin kullanabileceğiniz kaynaklar
Benim sıklıkla kullandığım sosyal medya siteleri bunlardır. Siz icinden birkacını secebilirsiniz. Eğer secim yapmak isterseniz Twitter ve Google+ secmenizi tavsiye ederim.
Bu SEO gereclerini tekzip haline getirdikten sonra web sitenizin hizmet, urun ve kitlesine gore icerikler yazarak bu icerikleri forum, blog, imleme siteleri, firma sayfası, wiki site ve paravan bloglarda ucretsiz olarak tanıtabilirsiniz.
Bu siteleri secerken dikkat etmeniz gereken hususları bir ust satırda sizlere acıklamaya calıştım. O maddelere gore ilerlerseniz SEOda farkınızı ortaya koymuş olursunuz. Rakiplerinizden asla pes etmeyin. Emin olun sizden ust sıralarda olan rakiplerinde başından bunlar gecmiştir. Rakiplerinizin seo calışmalarını incelemekte size +1 katar. Bir nevi rakibinizi kendi silahıyla vurmuş olursunuz.
Evet arkadaşlar elimden geldiği kadar sizlere SEO hakkında bilgiler vermeye calıştım. Emeğe saygı icin web sitemizi sosyal ağlarda paylaşıp kaynak gosterirseniz bizde sevinmiş oluruz. Her turlu soru ve destek icin iletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz.
Bu arada unutmadan 15 Nisan tarihinde iyinet.comun duzenlemiş olduğu bir İyinet SEO Yarışmasına katılmıştık. Şu anda kalan sure ne yazık ki 12 gun. Kalan bu surede galip gelmek icin elimizden geleni yapacağız. iyinet 2012 seo yarışması llhtnbşklhyktr bize destek veren ve emeği gecen herkese başarılar diliyorum.
Sağlıcakla kalın