Resimlerin kalitesini fazla bozmadan kolayca sıkıştırabileceğimiz biz sistem bulunuyor, yahoo ’nun bir servisi olan ysmush.it
Kolayca Resim Sıkıştırma Yontemi
Buraya tıklayarak siteye erişebilirsiniz.Oncelikle sitenizdeki tum resim linklerini cıkarmanız gerekiyor.. URL ve upload secenekleri mevcut.Ben genelde link vererek sıkıştırıyorum..Var sayalım linkleri cıkarttık.

Resim Sıkıştırma Uygulaması
Sitede “URL” sekmesine gelip resim linklerini yapıştırıyoruz ve “Smush” butonuna tıklıyoruz.Resim sıkıştırma işlemi başlıyor.
Biraz bekledikten sonra tum resimleri sıkıştırıyor ve bize download seceneği sunuyor.

Sıkıştırma Sonucları ve İndirme Bolumu
Buradaki “Keep directory structure in zip file”yi işaretleyin ve indirin.
Rar dosyası olarak inecek bunu cıkarttığınızda klasoru direk ftp ’nize atarsanız resimler kendi yerlerini bulacaktır.Klasorlere ayrılmış bir bicimde hazır olarak geliyor.
Sizlere tasarruf ettiğiniz miktarı ve yuzdesinide gosteriyor, gercekten guzel bir uygulama.

Admin panelinden “Ortam” sekmesine geliyoruz ve “Bulk Smush.it” diyoruz.

Zaten bir tane buton var yazmaya uşendim, resimde belirtilen butona tıklayıp bekleyin, sayfa doluyormuş gibi gozukecektir.
İşte kullanımıda bu kadar basit…
Bu yazınında sonundayız, işinize yaradıysa ne mutlu bana, kolay gelsin.
Kaynak : http://www.y7design.com/resim-sikistirma-yontemi/