Turkiye'de bir Hint filmi furyası aldı başını gidiyor derken, kendimin de bu akıma kapıldığını fark ettim. Bu konuyu acarken bile hint film muziği dinliyorum. Gerisini varın siz hesap edin. Hollywood filmlerinin teknolojisine ve yatırım meblağlarına rağmen, insanı kendinden soğutan, daha cok filmin sonunun tahmin edilebilmesi belki de Hollywood filmlerinden insanları soğuttu. Hint filmleri diğer adıyla Bollywood sinema filmleri icinde esprilerin olduğu, muziklerin ve dansların olduğu buna ilave bir de birbirini tamamlayan guzel bir hikayenin olduğu gerceği ile bizleri birer Bollywood bağımlısı haline getirdi.
İyinet uyeleri icin en sevdiğim 10 hint filmini paylaşmak istiyorum. Belki de sizler de bu filmlerden en az yarısını izlemişsinizdir ancak hala Hint filmlerinin kalitesinden haberdar olmayanlar olabilir.
En iyi romantik filmler (Aşk filmleri)
1- Veer Zaara
2004 yılında gosterime giren filmin yonetmenliğini romantik filmlerin babası olarak da bilinen merhum Yash Chopra yaparken, hikayesini de oğlu Aditya Chopra yazmıştır. Başrollerini Shahrukh Khan ve Preity Zinta'nın paylaştığı filmde imkansız aşkların bir sure sonra gercekleşeceği, ama bunun icin sabır ve sadakatin olması gerektiği vurgulanmış. Pakistan ve Hindistan arasındaki sorunların yapaylığını da dile getiren filmi kesinlikle izlemelisiniz.
2- Ghajini
Başrollerinde Aamir Khan ve Asin'in yer aldığı filmin yonetmeni A. R. Murugadoss filmi 2005 yılında cekmiş ancak muhteşem senaryosuna rağmen film ses getirmemiştir. Filmi yeniden 2008 yılında bir daha cekmiş. Onceki filmde oynayan Asin bu filmde de oynamıştır. Ancak başrol bu defa Aamir Khan'dır. Film Hinsistan'da en cok izlenen film olmuş ve gişe rekorları kırmıştır. Ghajini bir intikam filmi olsa da, zengin erkek ve fakir kızın hikayesini de anlatmaktadır. Cok uzun olsa da bir cırpıda biten filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.
3- Aashiqui 2
4- Jab Tak Hai Jaan
En gercek hayattan alıntı filmler
5- Padman filmi
6- Madrasapattinam filmi
En duygusal hint filmleri
7- Bajrangi Bhaijaan
8- Kabhi Khushi Kabhie Gham
En iyi Hint aksiyon filmleri
9- Dhoom 3
10- Shivaay
Gelmiş gecmiş en iyi 10 Hint Filmi