merhaba dostlar

alışveriş yaptığım bir site odemeleri guya dunyanın en guvenilir fimalarından biri olan 2checkout.com ile kabul ediyor. bu forumda bi arkadaş yazmışdı, 2checkout.com eski ve guvenilir bir şirket diye. aslında bu mesaj o arkadaşı ve onun gibi duşunen tum arkadaşları uyarmak icin.

alışveriş yaptığım siteye 10$ odemem gerekiyor. bu aylık rutin olarak alınan bi ucret. 2checkout.com 26.07 de bana bi mail yolladı. işte odeme tarihiniz geldi, falan fıstık... neyse, sanırım 28.07 de ben ucreti hemen odemek istedim. guvenli diye garanti bankasının sanal kredi kartını kullanıyorum. once kartın limitini 15.000.000TL yaptım. sonra 2checkout.com a gidip kart bilgilerini guncelledim. daha once yaptığımda normal bi şekilde parayı cekmişti. sonra tamam dedi, bilgiler guncellendi. bende herhalde cekmedi falan diye duşundum. geri dondum sanal kartın limitine baktım, 13.545.000TL. aslında cekilmemesi gereken bi tutar cekilmiş. adamlar herhalde deneme yapıyolar. 1$ olduğu icin onemsemedim. 30.07 de para cekemedik diye bi mail daha geldi. bende aynı gun maili okuduktan sonra 2checkout.com a gidip bilgileri guncelledim. site 10$ cekiyom dedi, tamam dedim, parayı cekti. sorun yok buraya kadar.

bugun domain adresimin parasını odeyecektim, kullanılabilir limite bi baktım, -14.5...999 TL. yani -10$. alo garantiyi aradım adamların provizyon koyduklarını soylediler. kartta para olmadığı icin para cekilmemiş ama o 10$ ı yatırmadan kartı kullanamıyorum. garanti bankasıda nasıl olduysa odenmemesi gereken bi tutarı odenecekmiş gibi gosteriyor.

velhasıl, ben alışveriş yaparken bi daha 2checkout.com a denk gelirsem bi daha odeme yapmam onlara. bu yuzden sitelerinde bu firmayı kullanmak isteyen arkadaşların dikkatli olmalarını, bu olayın benim başıma, aynı fima tarafından 2. kez geldiğini unutmamalarını rica ediyorum. aynı şey sizin muşterilerinizin başına gelirse, hic sucsuz yere başınıza bela alırsınız.

bu arada 10$ fazladan odeme mevzuu hakkında garanti ile goruşucem. daha once o - limiti kaldırmışlardı. banka kendi odedimi bilmiyom ama ben odemekten kurtuldum. bu seferde oyle olur inşallah...