Merhabalar,
1 ay kadar sure once bi şiir sitesi acma fikri geldi aklıma ama bilinen şiir sitelerinden biraz farklı olsun istedim ve bunun icin de şiir ekleyerek para kazanma diye bişey duşundum.
Para kazanmak icin yapılması gerekenler cok basit: Uye olup şiir ekliyorsunuz ve şiiriniz yonetici yani ben onay verince yayınlanmaya başlıyor ve her ay eklediğiniz şiirlerin okunma sayısına gore para kazanıyorsunuz.
Para kazanma sistemi de şoyle gidiyor: web sitesinin reklam gelirlerinin bir kısmı masraflar ve yonetici kÂrı olarak alınıyor ve geri kalan para kullanıcılara şiirlerinin okunma sayısına gore dağıtılıyor.
Reklam kazancları da reklam aldığımız sitelerden otomatik cekiliyor ve Hesabım kısmında belirtiliyor, bu rakamlarda herhangi bir oynama yapılmamaktadır.
Kullanıcılar arasındaki para dağılımı da şoyle: (toplam dağıtılacak para) * ((kullanıcının şiirlerinin o ay ki toplam goruntuleme sayısı) * 100 / (tum şiirlerin o ayki goruntuleme sayısı)) / 100
Boyle yazınca anlaşılmamış olabilir, şoyle acıklayayım;
Orneğin toplamda 100 TL dağıtılacak. Sizin şiirleriniz Mart ayında toplamda 100 kere okundu ve web sitesinde bulunan butun şiirler Mart ayında 1000 kere okundu, yani sizin şiirlerin okunma oranı tum şiirlerin %10'u oluyor. Dolayısıyla toplam dağıtılacak paranın da %10'unu siz alıyorsunuz; yani 10 TL.
Tabi bu basit bi hesap, inşallah daha buyuk sayılarla hesaplama yapacağımız gunlerde gelecek

Odemeyi şu an icin Papara ile yapmaktayım. Profil bilgilerinde odeme bilgilerini doldurmuş ve 50 TL'yi aşmış kullanıcıların odemeleri ayın 15'ine kadar yapılmaktadır.
Şu an icin referans olayını eklemeyi duşunmuyorum, inşallah ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim.

Odemeleri duzenli olarak yapacağımdan emin olabilirsiniz, cok şukur kotu bi duşuncem olmadı inşallah da olmayacaktır.
Kullanmak ve denemek isteyen kişiler icin uyelik linki: UYE OL