İngilizce aslında gorulduğu kadar sıkıcı bir dil değil,
Onun da oldukca eğlenceli bir yuzu var ve Şimdi Sizi bu yuzu ile tanıştırıyorum.
Her insan bir dile nedense argo kavramlardan başlar
Herkesin bilmeye can attığı ama coğunlukla da bizlerin bilmediği bu sozcuklerin bir kısmını gelin hep beraber tanıyalım
ha F**K ve benzeri kelimeler alınmayacaktır, ama işinize yarayacak baya bi deyim oğreneceksiniz...
Bazılarını okuldan oğrendiğim defterden aktarıyorum, bazıları da sağdan soldan duyduklarım. Sadece forumda yayınlabilecek olanlardır
Sizlerde Ahlaka aykırı olmadığını duşunduğunuz ama işimize yarayacak bri takım argo deyimler, sozcukler biliyorsanız cekinmeyin
onu bizle de paylaşın!!!
İNGİLİZCE ARGO SOZLUK
-A-
AC/DC: Genel Anlamı, adaptor ama argo lisanda biseksuel anlamına geliyor
cop : Polis
awesome! : Great ve Excellent teriminin argocası, yani harika olağanustu.
awright (!) : Allright, tamamdır'ın argocası
bootylicious: Destiny's child sayesinde insanlar tanıdı. Cekici hatları duzgun kadın anlamında
broke : beş parasız demek.
-B-
brain fart: Fart, gaz cıkarmak demek yanına "brain" yani beyin ekleyince
beyin fonksiyonlarının durması anlamına geliyor, bizdeki beyin bilmem ne yapması anlamında kullanılır(erkekler cok kullanır)
buzzin' : kendini enerjik hissetmek
-D-
Doll : Oyuncak bebek demek ama, ozellikle babe doll ya da baby doll şeklinde kullanılıyor. Yani guzel bebek gibi kız demek işte!
Game On: oyun Başlasın!
-H-
heked off : Depresif hissetmek.
hot-wire : Duz kontak yaptırmak. (Araba icin)
-J-
joy ride: calıntı araba ile keyif yapmak, gezmek
junkie : Esrar bağımlısı, Keş
-N-
nigga: zenci demek, aslı nigger ama kullanmamanızı kesinlikle salık veririm.
bu kelime yuzunden hic unutmuyorum hocamı sınıfın ortasında fena bozmuştum. Kadın siyahtı Irkcılık hakkında goruşlerimizi soruyordu. Herkes yuvarlak masa etrafında konustu. Sıra bana geldi Bende karşı olduğumu rap muziğin başkaldırışın sesi olarak yukseldiğini felan anlatırken "niggas" dedim. Kadın resmen dondu oğrendim ki, sokakta birine bunu kullansa imişim aranızda olmayabilirmişim. Hele hele "negro" diye bişi var. Acaip ırkcı bir kullanım
bi kaşık su da boğarlar valla.
nature calls: turkcesi doğa cağırıyor gibi garip bişi olan bu deyimde, Wc ye gitmek anlamında kullanılıyor
-M-
mental: Sinir Hastalıkları anlamında ama, coğunlukla tekbaşına deli kafayı oynatmış anlamdında
moo juice: genellikle kucuk cocuklar kullanır... Bildiğin inek sutu!
muppet: kendini yonetemeyen, ipleri başkasının elinde olan... Genel sozluk anlamı ise kukla demek zaten.
-N-
nancy: gay demek (Yanılmıyorsam ana kuzusu ve kılıbık olarak da kullanılır)
-O-
ow do: nasılsın? nasıl gidiyor? merhaba!
-S-
scam: dolandırılmak
schizzo : şizofren gibi davranmak
aklıma geldikce yazarım. Eklenebilecek nitelikte olanları diğer arkadaşlar da onerebilirler. Buraya ekleriz.
walla canım sıkılıyordu, dedim karalayım bişiler. Pek mehem bişi olmasa da...
belki bazılarınızın ilgisini ceker!
ALMANCA ARGO SOZLUK
ONERİN EKLEYELİM !
Derleyen: drstranger.
Argo Sozluk v2
Çeviri İşleri0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Freelancer
- Çeviri İşleri
- Argo Sozluk v2