2-) İn cin top oynuyo dediklerinde de, incin adında (ayse fatma gibi) bi kızın top oynadığını sanırdım. bi turlu anlayamazdım. oynuyo da nooluyo ben de oynuyorum derdim kendi kendime.
3-) ilkokula yeni başladığım zamandı. bir gazetenin magazin ekinde “Emel Sayın diyen kazandı” başlığı vardı. Konuyu hatırlamıyorum. Ama akşama kadar binlerce kez Emel Sayın dediğimi hic unutmadım) belki de kişisel tarihimin ilk hayal kırıklığını o zaman yaşamıştım.
4-) pırasayı soğanın abisi sanırdım.
5-) kucukken televizyona momumbak dermişim. Şimdi tivi. Plazmalara ise tiviti.
6-) Anıtkabir’i bir başkan mezarları serisinin ilk uyesi sanır ve Kenan Evren’in anıtka-iki’ye gomuleceğine inanırdım.
7-) kucuktum, babamın arkadaşları, babamın olmadığı bir anda “senin babanın başının uzerinden ucak gecmiş.” demişlerdi. Babam kaza gecirdi sanmıştım. cok ağlamıştım.
filmlerde kızılderililere yerli dendiği icin onları Turk sanırdım.9-)kasetcaların kapağını acıp, icine beyaz leblebi doldurmuştum icindeki adam acıkmıştır diye..
10-) yavaş hareket eden simsiyah renkli karıncalara Turk karıncaları onlara gore daha hızlı hareket eden ve daha uzun bacaklı kırmızı karıncalara gavur karıncaları derdik. Bulduğumuz turk karıncaları gavur karıncalarının yuvasına koyardık. Turk karıncayı kovaladığı zaman gavurlar, onların yuvalarını bozardık.
11-) tek kanallı donemde cuma gunleri hanımlara yonelik bir gunduz kuşağı program vardı. programın cıngılı hala dilimde “bugun gunlerden cuma, merhaba hanımlar merhaba”. Asıl konu programın adı; “Hanımlar Sizin İcin”. Cok kucuklukten beri oğrenmiştim, hanımlar bizim icin.
12-) Annemi ziyaretciler dizisinden biri zannederdim. Uzaydan gelen bi visitors annemi oldurmuş ve yerine gecmiş diye suratından maskesini cıkarmaya calışıp annemin suratını yolardım.
13-) Otobuslerdeki “tehlike anında kolu el ele ceviriniz” (ki boolebile yazmıyo) yazısını her gorduğumde otobusteki herkesin elele tutuşup ve birinin lider olup kolu onun cevirmesi gerektiğini sanırdım.
14-) trafoların kapısına konulan kurukafa resmine bakıp, orada iskeletlerin yaşadığını sanırdım. Bakıma gelenlerin de onların sahipleri olup, onlara yemek getirdiklerini duşunurdum.
15-) kucukken sadece Turklerin kanı kırmızı olur bilirdim yabancıların ise mavi, yeşil, sarı, mor…
16-) Herhalde kapıya gelindiğinde mutlaka zile basılmasını gerektiğini sanıyordum ki, boyum yetişmediğinden duvara parmağımı basıp “zilllll”diye bağırırdım.
17-) Televizyondaki spikerlerin de bizi gorduğunu sanırdım, bunu anlamak ve acıklığa kavuşturmak icin bir gun koltuğun arkasına saklandım, planım spikeri punduna getirip beni aradığını ve kafasını oynattığını yakalamaktı ama nereye saklanırsam saklanayım, ne kadar gizlice kafamı dışarı cıkartıp televizyona bakarsam bakayım spiker heybeni goruyor, gozumun icine bakıyordu. Sonra babama sordum, oğrendim.
18) Tam hatırlamıyorum ama Bir gun bir cizgi filmin etkisinde kalarak inşaat katından kendimi kuma atmışım ^^ benimde onlar gibi yeteneğim var diyerekten.