Oncelikle herkese slmlar. kısaca konuyu izah edeyim yardımcı olursanız hem sevinir hemde karşılıksız bırakmam katiyen.

1 adet sektorde web sitem var. gtayapi.com

gta yapı bir seo firmasında

konu kısaca, gta nın seo sunu yapan firma bana google com tr uzerinde gergi tavan kelimesinde oldumu soyluyor yaptıgım calışma (google konum gormez ise doğru) konum gorurse 183 hatta bugun 250 sırada olduğumu gordum. (ankarada busnis kayıtlı olduğu icin ilk sayfadayım konum ankara olursa)

toparlar isem, google ankarada web sitemi ilk sayfada gosteriyor bu tamam.
konum gormez ise 14. sırada buda tamam.
ama sakaryada veya ankara dışı başka yerde olursa 250. civarı.

yalnız takip ettim sakarda iken bu durum iki gun duzeldi (yani konum sakarda iken ikinci sayfadayım. sonra eskiye dondu.)

birde benimle aynı sıralamada olan diğer siteler konum gorunse dahi aynı sıralamada gorunuyorlar (www.ankaragergitavan.net haric, cunku takip ettim oda konum acıkken sacma sıralamalarda oluyor.)

bu durumu seo firmasına izah ettim. bana googlenin bircok sunucusu oldunu ana sunucudaki sonucları alt sunucuya taşımaları zaman aldını 10 gune duzelcegiğini soyledi ama dediğim gibi (birtek ben ve birde gergi tavan ankara . net bu sorunu yaşıyor) benle aynı olanlar konum olsada aynı yerinde)

sıra bulucu sonucları ve aramalar ekte yardımcı olanın alnından opup katiyen karşılıksız bırakmam.