Merhaba arkadaşlar. Fx 6300 işlemci ve Gigabyte 970A UD3 anakarta sahibim. İşlemcime O.C. yapmak istiyorum fakat daha once hic bu iş ile uğraşmadım. Cok rehber ve O.C. ile ilgili yazı okudum fakat deneyimim yok. Deneyim sahibi olmadığım icin de cesaret edemiyom O.C. yapmaya. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İşlemci soğutucum Cooler Master Hyper 212evo. Orjinal fanı haricinde birde xigmatek 120mm fan takılı soğutucuya. Soğutma sistemimin yeterli olduğunu duşunuyorum.

Ayrıca bir kac soru sormak istiyorum. Herkesin bildiği gibi işlemciler boşta iken calışma frekanslarını duşurur yukte iken bu frekansı arttırır. O.C. işleminden sonra da bu olay gecerli midir? Mesela şu an işlemcim boşta 1.4 ghz ile calışıyor. Yuk altında ise 4.0 ghz gordum. Orenğin ben bu işlemciyi 4.5 ghz hıza cıkardım diyelim. Bu işlemci hep (boşta da, yukte de) 4.5 ghz hızında mı calışacak? Eğer durum boyle ise ciddi anlamda işlemci omrunden yemiş olmaz mıyız? Ve en onemlisi 4.0 ile 4.5 arasındaki performans farkı icin O.C. yapmaya değer mi?

Sorularımın cevaplarını cok araştırmama rağmen bulamadım ve buraya konu acmaya karar verdim.
Herkese iyi geceler, şimdiden teşekkur ederim.