Merhaba arkadaşlar.

Bundan 2-3 hafta once Cooler Master Hyper 212 Evo model işlemci fanı alıp monte ettim, ancak anakartın arka kısmından elimle ısıyı kontrol ettiğimde; işlemcinin tam arka kısmının sıcaklığı gayet normal, işlemci fanının baktığı yondeki sıcaklıkta işlemciden biraz fazla ancak işlemci fanının bakmadığı diğer uc yon (arka-sağ-sol) ateş gibi, parmağını koyunca 4 saniyeden fazla tutamıyorsun. Bu sıcaklığa boştayken bile ulaşabiliyor olması beni duşundurdu.Fanın baktığı yonu ve tum fanların baktığı yonleri kırmızı ok ile belirttim resimde;

Acaba taktığım yon ile ilgili bir problem mi var ? Kasanın iki kapağı da acık olmasına rağmen işlemci boştayken sıcaklığı surekli 35-45 derece arasında geziyor, başka forumlarda baktığımda millet bu fan ile 25-30 derece arasında gorduklerini belirtmişler, yukteyken 45-60 derece arasında olduğunu belirtmişler.

Bir de ilk defa boyle buyuk bir fan takıyorum. Termal macunu boş kısım ve hava boşluğu kalmayacak şekilde ince olarak surdum, tum vidaları gayet sağlam şekilde sıktım ancak radyator kısmından tutarken en ufak bir harekette soğutucu işlemcinin ustunde kendi etrafında 6-7 derece donebiliyor. Bu sıkıntı yaratır mı ?