Arkadaşlar uzun bir hikaye oldu. Arkadaşıma PC'mi verdim bir şey yapıp sıvamış resmen PC'yi. PC actım hoş geldiniz yazdı o zamana kadar vuuuuu diye hic devir kesmeden işlemci fan donmeye başladı oyle bole bi ses değil ama actım PC'yi soğutucuyu cıkardım baktım macun yok o ara tekar actım yine aynı ses hoşgeldiniz dedi. Mavi ekranı bastı cizik cizik oldu PC acılmadı. Hoş geldiniz yazdı hep mavi ekran attı nese dedim ekran kartı yanmış. Cıkarttım onboard actım c2duo e4500 var.

Neyse arkasını cevirdim PSU fan donmuyor ben de dedim boyle boyle aldım parasını kufuru bastım gittim. Şimdi PSU ve ekran kartı alacağım bir de soğutucu alacağım akasanın bakır taban normal 32 TL'ye idarelik H60 duşunuyorum. Ama ustte fan yuvası yok kasanın egzoz fana da h60 takcam.

Ben de one yuksek cfm led bi fan alacağım. Tek fanla iş yurumez. İşlemcinin olduğu yerde bi fan yuvası var onden alır ordan atarım. Chipset soğutucum var anakart ısınmıyor pek ama sirkulasyon olsun diye lazım. Uste yuva nasıl acarım bir de yana nasıl yuva acarım onu soracaktım. 2 fan yuvası acacağım ekran kartı HD5450 alacağım. CS oynuyorum 7750'ye gerek yok.

Pasif soğutma var bunun icin belki yana acmayıp alta acarım zaten yanda 1 yuva var diye yani alta ve uste nasıl fan yuvası acarım bunu soracaktım. (Neden tum hikayeyi anlattıysam )