Merhaba,
Dark maxima V20 kasa sipariş verdim.
Kasada 2 adet 20cm on (giriş) fanı ve arkada 1 adet 12cm egzoz fan bulunmakta. Ust tarafa da 2 adet 12cm veya 14cm fan takmak mumkun, haliyle ben de daha fazla hava sirkulasyonu akımı icin 2 adet fan takmak istedim ve fan arayışına gectim.
Kasadaki fan kontrolcusu 3 + 3 pin veya 4 + 3 pin fanları takmaya musait ve data kablosu 4pin cıkışı ile CHA_FAN bağlantısı mevcut.
Ben de 4+3 pin konnektoru olan "Arctic P12 PWM pst ARGB" fandan 3 adet alıp, 1 tanesini de CPU cooler olarak kullanmak istiyorum. (48, 8CFM - 1.85mm statik basınc - 2000RPM)
Nihayet soruma geldim:
CPU cooler icin kullanacağım fanın 4pin PWM bağlantısını anakarttaki CPU_FAN ile 3pin LED bağlantısını da kasadaki fan kontrolcuyle yapmak istiyorum. Diğer 2 fanında 4 pin PWM+ 3 pin LED bağlantısını direkt olarak kasadaki fan kontrolcuye takacağım.
A) Hedeflediğim şey taktığım tum 3 fanın da aynı RGB uyumunda calışması ve diğer 2 fandan farklı şekilde 4pin PWM bağlantısını anakartla yapmış olduğum CPU soğutucu fan hızının diğerlerinden bağımsız olması. Bu mumkun mu?
B) Fan kontrolcusune bağlantısı yapılan ve kontrolcunun 4pin cıkışı ile cha_fana bağladığım RPM değerleri farklı olan fanların anakart uzerinden RPM kontrolu yapabilir miyim? (Auto/Smart/Turbo/Silent veya sabit bir RPM) gibi.
Cevaplarınız icin şimdiden cok teşekkur ederim.
CPU fan hızının diğerlerinden bağımsız olması mumkun mu?
Overclock ve Soğutma0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Overclock ve Soğutma
- CPU fan hızının diğerlerinden bağımsız olması mumkun mu?