Arkadaşlar bugun carpanı arttırarak işlemcimi 4.0 GHz'e cıkarttım daha sonrada Prime95 ile test ettim. Fakat aldığım sonuclar gosteriyor ki OC'im stabil değil. Galiba daha fazla voltaj vermem gerekiyor. Bunu nasıl yaparım UEFI BIOS'ta? ^^ Ya arkadaşlar benim bu OC konusunda yardıma ihtiyacım var. Biraz oğrenmem gerek. Mesela az buz bildiklerimden yaptım ama olmuyor doğal olarak. Carpanı arttırdım stabilite yok. Voltajı arttırdım (yani oyle sandım) CPU'nun sadece, galiba cok oldu ikinci kez Prime95'i calıştırdığımda mavi ekran verdi. Biraz baktım meğer duşurmuşum. ^^ Tekrar arttırdım biraz daha ama aynı error yani hala stabilite yok. Ne yapmam lazım kuzey koprusune verilen voltajıda mı arttırmalıyım. Hedefim 4.2 GHz'de stabilite sağlamak. Isılar 58-65'i gecmiyor testler sırasında o konuda sıkıntı yok yani. Nasıl detaylıca oğrenebilirim ama guncel, UEFI BIOS'ları iceren bir rehber lazım bana. Gerek forum gerek başka kaynaklardakiler taa 2006'lara dayanıyor.
- - - Guncellendi - - -
Guncelleme: Arkadaşlar sanırım cozmeye başladım.

Voltajı 1.325V'ye sabitledim. NB voltajınıda 1.1V yaptım. 4 GHz'te şuan. 10 dk'dır acık prime95 herhangi bir error yok. Yarım saat daha test edeceğim. Sıcaklıklar anakart 60-65, işlemci 68-70. Zarar gormez umarım?

Bir de ne kadar daha calıştırmam lazım. Şuan hala calışıyor 30 dk oldu. Millet 8 saat filan diyor. Doğru mudur? Benim bildiğim 1-2 saat yetiyor.