120 CM Kasa Fanı icin guc donuşturucusu
Overclock ve Soğutma0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Overclock ve Soğutma
- 120 CM Kasa Fanı icin guc donuşturucusu
-
24-11-2022, 04:29:53Arkadaşlar yeni LED'li fanlar sipariş ettim ve dolayısıyla standart egsoz fanım boşa cıkacak. Kasamda en sesli PSU fanı calışıyordu onla değiştireyim dedim fakat 2 pin'lik bir fanmış dolayısıyla takmam mumkun olmadı. Ust veya alt ızgaraya takayım dedim, kasa tam bir uretim faciası olduğu icin o da olmadı.( Neden derseniz şoyle ki, guya bu kasaya 9 fan takılabiliyor ve bunun icin delikli ızgaralar mevcut eyvallah. Ama kasada oyle bariz bir muhendislik faciası var ki, fan vida delikleri ve ızgara delikleri tam denk gelmiyor. Yani bir tane vidayı sıkıştırdıktan sonra, diğer delikler, boşluklara denk gelmiyor. Hatta bu yuzden saydam yan pnaelim fan deliklerinden catladı. Yani alacak varsa almasın bu kasayı. Aerocool VS-9) Neyse işte, bende bir bakkal amcada cok garip bir olay gordum. Adam aynı boyle bir kasa fanını almış, mukavvaya vidalayıp alt iki yuvadan, boyle eğik, fotoğraf cercevesi gibide basit ayak yapmış, serinletici fan olarak kullanıyordu. Cok hoşuma gitti ve imrendin doğrusu.
Bende boyle bir şey yapmak istiyorum ama amcanın fanı neyle bağladığını goremedim. Bunu dışardan bir guc kaynağına bağlama şansım var mı? USBgibi mesela?