Araştırmalarım sonucunda Xcode'nin guncel versiyonunu kullanabilmem icin ventura işletim sistemine sahip bir macOS gerekiyor. Bu durumda ise ventura guncellemesini alabilen ve sağlıklı bir şekilde calıştıran iMac 2017 ve uzeri cihazlar olduğunu oğrendim. Bu bilgiler doğrultusunda iMac 2017 model bir cihaz tercih ettiğimde isteklerimi rahatlıkla karşılayabileceğini duşundum. (eğer bu duşuncemde bir eksiklik ve hata varsa belirtirseniz cok sevinirim)
Şu anda 13.000 - 15.000 TL arasında bir butcem var. Butcem doğrultusunda ise dolap uygulamasında bulduğum bir cihazın sistem ozelliklerini sizinle paylaşmak istiyorum. Sizce bu cihaz, yukarıda belirttiğim bir butce ile satın almak doğru bir karar olur mu? (şu anda bu ozelliklere sahip ve yanında magic mouse, klavye dahil şeklinde 17.000 TL isteyen bir satıcı var;
Urun: 2017 iMac 27inc retina 5K.
Model yılı: 2017.
Ekran boyutu: 27inc.
İşlemci: Intel Core i5 3,4 GHz dort cekirdekli.
RAM: 16 GB 2400 MHz DDR4 (2 slot boş)
Ekran kartı: Radeon Pro 570.
Hard disk: 1 TB Fusion Drive.
Bu cihazı tercih etmemin nedeni 2017 model olduğu icin yeni macOS surumlerin guncellemesi birkac yıl dahi olsa alabilmek ve bu guncellemeler sayesinde Xcode'nin yeni versiyonlarını kullanabilmek istiyorum.
Belirtmek gerekirse cihazı satın aldığımda ağırlık olarak kullanacağım uygulamalar şunlar;
- Xcode (Swift uygulaması geliştirmek icin)
- Figma.
- Adobe Xd.
- Browser.