cenazelerde ağlanır cenaze ağlama derneği cenaze ağlama ekibi cenazede derneği
CENAZELERDE İTİNA İLE AĞLANIR trajıkomık bır gercek
DERNEĞİN HİKAYESİ...
"Boyle de dernek olur mu?" dedirten bu ilginc derneğin hikayesini Oflu Ali'den dinliyoruz: "1985 yılında Selimiye'de bir cenazede ağlayan insanlar gordum. İclerinden biri cok feryat ediyordu. 'Kardeş' dedim ona, 'Kendini bu kadar heder etme, ALLAH'ın takdiri buymuş' Adam bana dondu, 'Ben cenaze ağlayıcısıyım. İşimi yapıyorum. Fazla meşgul etme, şimdi olu sahipleri beni gozetliyordur' dedi. O gunden sonra bu derneği kurmaya karar verdim. Derneğimizi olulere ağlamak icin kurduk. Aslında insanlara olmeden ağlamak lazım ama biz olulerimize ağlıyoruz. Hem de hungur hungur ağlıyoruz." TABUTA SARILIP AĞLIYORLAR Diyelim ki cenazeniz var. Olunun arkasından konuşulmaz ama merhum da pek sevilen biri değil. Ya da pek akrabası yok. Kısacası arkasından ağlayacak insanı yok. Hemen "Cenaze Ağlama Derneği"ni arıyorsunuz. Ucretin bir kısmını peşin oduyorsunuz. 70 kişilik grup cenazenize geliyor ve hıckırıklarla, tabuta sarılarak, feryatlarla 2 saat ağlıyor. Hatta, isteğe bağlı olarak dovunerek de ağlıyorlar.'Muşterilerimiz omrunde kimseye zırnık koklatmamış, sevilmeyen insanlar. Olduğu zaman hanımı makyajı bozulmasın diye ağlayamıyor, miras da kalmış, bizi tutuyor' diyor Ali Ozturk. Cenazede ağlayanlar kişi başı 300 YTL para alıyor. Ekibi hayatın guldurmediklerinden oluşuyor. Ayda derneğe 100 - 150 bin YTL para giriyor.'… ALINTIDIR...tovbe tovbe yaa..
Cenazelerde itina ile ağlanır
Geyik0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Cenazelerde itina ile ağlanır