Sevgili Şeyma....!! Artık icimdeki sıkıştırılmış duyguları "unzip" etmenin zamanı geldi. Seni ram’inin alamayacağı kadar cok seviyorum. Sana karşı butun "protectlerim disable" durumda. Seni ilk gorduğum anda formatlandım. Butun cache’lerim durdu, shadow ram’lerle ayakta duruyorum. Bana oyle bir sistem transfer ettin ki, hic bir komut artık beni senden ayıramaz. Senden başka herşey benim icin "bad command or file name". Seninle coklu ortamlar da dahil, her ortamda mutlu olabilecegimi biliyorum. Senin megahertz’’in beni de ateşliyor. Bakışların beni taa derinden "scan" ediyor. Sana cok guveniyorum, bu mektubumu başkasina "forward" etmeyeceğini de cok iyi biliyorum.

Ben, seninle evlenmek istiyorum Şeyma. Seninle mutlu bir "ağ yapılandırması" oluşturmak istiyorum. TCP/IP , netBEUI, IPX/SPX her turlu protokolde uyuşuyoruz seninle, istediğin zaman ağ yapilandirmamiza Microsoft ağlari icin istemci ekleyebiliriz. Biliyorum sen benden oldukca gencsin ama tanıdığım iyi bir donanımci var, kendimi senin icin "upgrade" ettirebilirim. Evleninceye kadar da soz; sana hic bir şey "insert" etmeyeceğim. Evlenmeden once DR NORTON’’dan randevu aldım, ikimiz de usulen bir virus taramasindan gececeğiz. Merak etme hic bilmediğim lisanssız software’lerle ilişkim olmadi. Senin icin hardware’i taş gibi diyorlar, ancak biliyorsun ki benim icin software guzelliği hardware guzelliğinden onde gelir.

Şeyma, seninle biz cok dvd’ler seyredeceğiz. Sana evlilik yıldonumunde 24 hızlı "rewritable dvd" alıcam. Pembe slotlu kasamız, icinde nurtopu gibi hard disklerimiz olacak. Tatillerimizde ikimiz de birer windows gezgini olacağız. Daha sonra da ver elini internet. Sana guzel gorunmek icin oyle cok calışacağım ki, uc hafta sonra karşına 21 inch plazma ekran gibi cıkacağım. Ondan sonra istersen beni duvarına bile asabilirsin. Akşamları dizlerinin uzerinde bir laptop gibi yatacağım. Asla uyku moduna gecmeyeceğim Şeyma...

Biz seninle ışıkları kapatıp kucaklarımızda klavye sabahlara kadar chat edeceğiz. Ancak ilk yillarda senden biraz tasarruflu olmani isteyeceğim, onun icin screen saver, standbye modu vs. anlarsın ya acık dikkatli olmanı isteyeceğim. Salonumuzun baş koşesine babamın eski 8 MHz 10 megabaytlık 8088 bilgisayarını koyacağım, malum şark koşeleri bana hep cok sıcak gelmiştir, yanına da 5,25 lik disketler. O bicim nostalji olacak. Hatta yılbaşı akşamları tetris falan oynayabiliriz. Kendimizi hep geliştireceğiz, zaman hangi ram’i gerektiriyorsa uygulayacağız. Birbirimizden fikir download’unu bir gurur meselesi yapmayacağız. Aramizda ayrı gayrı olmayacak, bu ağın server’i benim demiyeceğiz hicbir zaman. Herkes birbirinin sorfune saygi duyacak.