BIOS eski surumune geri dondum. Bir onceki LAN surucusunu kurdum. Anakartın kendi sitesindeki LAN surucusunu kurdum. Clear CMOS yaptım. Modeme reset attım. Bilgisayara format attım. BIOS Default ayarlara geri dondurdum ( Clear CMOS ile aynı ) Intelin kendi sitesinden son ve bir onceki surucuyu kurmayı denedim. Surucuyu el ile dosya icerisinden guncelleştirmeyi denedim. Ancak bir sonuc alamadım. Cok araştırma yaptım ancak hicbir sonuc alamadım. Yardımcı olur musunuz? Teşekkur ederim.
Sistemim i3-8100 işlemci , 2x8 GB RAM, GTX 1050 Ti ekran kartı.
imnotagamer dedi:
Bugun 8. Nesil işlemciyi 9. nesil yapmak amacıyla MSI H310M PRO-M2 anakartıma BIOS guncellemesi yaptım. Yaptıktan sonra da internete bağlanamadım. Aygıt surucusundeki " Intel Ethernet Connection I219-V " driverında unlem işareti gozukuyor. Gizli aygıtlarda sıkıntı yok. Bununla ilgili;
BIOS eski surumune geri dondum. Bir onceki LAN surucusunu kurdum. Anakartın kendi sitesindeki LAN surucusunu kurdum. Clear CMOS yaptım. Modeme reset attım. Bilgisayara format attım. BIOS Default ayarlara geri dondurdum ( Clear CMOS ile aynı ) Intelin kendi sitesinden son ve bir onceki surucuyu kurmayı denedim. Surucuyu el ile dosya icerisinden guncelleştirmeyi denedim. Ancak bir sonuc alamadım. Cok araştırma yaptım ancak hicbir sonuc alamadım. Yardımcı olur musunuz? Teşekkur ederim.
Sistemim i3-8100 işlemci , 2x8 GB RAM, GTX 1050 Ti ekran kartı.
Genişletmek icin tıkla...
Arkadaşlar MAC adresi silinmiş. Bunun icin anakartı teknik servise gondermek gerekiyormuş, veya MSI forumdan yardım istenebiliyormuş. Bircok kişi oradan yardım almış adminler tarafından. Ben de oncelikli olarak oradan yardım talep ettim. Gelişme oldukca burada paylaşacağım. Benden sonrakiler (inşallah sorunu yaşamazlar) faydalansın isterim.
Adım 1 :
- Bu hatayla karşılaştınız. Yukarıdaki saydığım işlemleri yaptınız, ancak bir sonuc alamadınız (format atmak zor ise veya dosya yoğunluğundan oturu yapmak istemiyorsanız en son care olarak duşunebilirsiniz. Sorunu cozmeme ihtimali yuksek) aşağıda verilen linke tıklayın. Burada bu sorunu yaşayan bircok kişi var. Tekrar konu acmanıza gerek yok. Yorum ile sorun yaşadığınızı belirtin. Site yetkilileri size PM yoluyla donuş yapacaklar. Mesajda sizden Urun modelini, S/N kodunu ve guncellediğiniz BIOS surumunun versiyon numarasını isteyecekler. Bilgileri gonderdim, donuş bekliyorum.
MSI Global English Forum ...
21.10.2019 Saat 00.04'te foruma yazıldı. 3 saat sonra mesaj gelmiş. Sabah cevapladım. 22.10.2019 13.09 itibariyle hÂl beklemedeyim. İlgili kişi yaklaşık 10 saattir aktif değil.
(Devamı gelecek)
Adım 2 :
- Size gelecek olan mailde anakartınıza ozel rar dosyası linki olacak. Dosyayı indirin, rar'dan cıkarıp klasoru problemli olan bilgisayarınıza atın.
- Dosya yolunu kopyalayın. ( C:Users.... )
-CMD'yi yonetici olarak calıştırın.
- Gelen ekrana şunu yazın (koşeli parantezi koymayın):
pushd [dosya yolu]
ardından enter'a basın. Bir alt satıra dosya yolu yazacak kendisi. Yanına :
flash
yazıp enter'a basın. İşlemler tamamlanırken bir noktada "unable to detect" tarzı uyaru mesajı gelecek. Orada YN soracak. Y yazıp enter'a basın. İşlem tamamlanınca bilgisayar otomatik olarak başlayacak. Sorun cozulmuş olacak. Sonrasında guncelleştirme denetleyin sadece. Format atmanıza gerek yok. Kolay gelsin