modacı suleyman demirel suleyman demirel modacı komik video komik
--Kirikkale de patlayan cephane fabrikasi icin "kimin aklina gelir patlayacagi?"
--Erzurum depreminde muhendisligini yaptigi bina yikilinca "o bina 35 yil ayakta durdu diye kimse takdir etmiyor da, niye yikildi diye herkes elestiriyor?"
--17 agustosta deprem olduktan sonra sabah "binanaleyh turkiyenin alti curuktur, turkiyenin alti curuktur diye birakip gidecek degiliz, bununla yasamasini ogrenicez"
--Duygu asenahttp://www.eksisozluk.com/show.asp?t=duygu+asena'nın ilk populer olduğu donemlerde kendisine konu (feminizm) hakkındaki duşunceleri soruldu.
cevap:
"bunun icabı vardır veya yoktur bu ayrı bir mesele, icabı yoksa fuzuli bir şey yapılmış olmaz yine de, icabı varsa feminizim fevkalade bir şeydir"
--Irak savası oncesi "buyuk guclerin geri vitesi yoktur"
--kizdirmayin adami bakayim: (demirel in kendisine yonelik elestirilere cevabi)
--"munkunu gayrimumkun, gayrimumkunu mumkun kılmak gayrimumkundur."
--bir universite soyleşisinde tkp lilerin tipik sıkıştırma cabalı sorularından birini şoyle puskurtmuştu:
- Soruyu soran kişi: turkiyede yapılan her turlu işi sahiplenmek gibi bir adetiniz var ...
-Demirel: sen nerde oturuyorsun?
- niye ki? kadıkoyde!
-Demirel hah işte buraya her gun gelmek icin ustunden gectiğin kopru var ya
- evet
- onu işte ben yaptım!
-- “benim halkım bir bardak temiz su bulup icmemeli miydi? benim halkım bir bardak temiz su bulup icmeliydi"
--Gazeteci: efendim bu kadar cok kişiye devlet sanatcısı unvanını vermenize gelen tepkiler icin ne diyeceksiniz?.
Cevap:
demirel: efendim unvanı verince herkese verdiniz diye eleştiriyorlar, vermeyince sanatcıyı korumuyorsunuz diye eleştiriyorlar.
--demirel'in bulundugu bir ortamda bir gazeteci sorar:
gazeteci: sayın demirel, turkiye'nin durumunu tek kelimeyle ozetler misiniz?
demirel: iyi..
herkes şaşırır, demirel mevcut duruma iyi demiştir sonucta. ama devam eder.
demirel: ama iki kelimeyle ozetlememi isterseniz "iyi değil"..
“memlekette benzin vardı da biz mi ictik?"
"us yok tesis var"
"dun dundur, bugun bugundur"
"yollar yurumekle aşınmaz"
"demokrasilerde careler tukenmez"
"acım diyene geber diyemezsiniz"
"mit gizli saklı işler yapan bir teşkilat değildir"
"elektriğin komunisti olur mu?"
"gap'ı gaptırmam"
Demogoji Ustası Suleyman Demirel
Geyik0 Mesaj
●25 Görüntüleme