ADAM: Corabım nerede?
KADIN:bilmiyorum, hic aramadı.
ADAM:Kusura bakma sevgilim, ben cıplak ayakla hicbir espiriye gulemiyorum.
KADIN:O zaman corabını giy, zira ben espiri yapmaya devam ediceğim.
ADAM:bulabilsem giyeceğim.
KADIN: Ohalde corabını bulunca haber ver
ADAM:son kez soruyorum corabım nerede?
KADIN: hayatım corabını rehin almışım gibi davranma. Ne bileyim ben . Aynı evde yaşmaya başladığımızdan beri sen hep bu soruyu sorarsın ve ben hep aynı yanıtı veririm: Coraplarının takipcisi değilim.
ADAMma ben değişik bir yanıt alma umudumu umutsuzca surduruyorum.
KADIN:Coraplarını birbirine sokup top yaptıktan sonra evin en ucra koşesine atmaktan vazgecsen daha iyi değilmi?
ADAM:Lutfen şu corap brifingine bir son verebilir misin ?
KADIN:bu telaşının sebebi nedir acaba ?
ADAM:Gec kaldım.
KADIN: Nereye?
ADAM:Gitmem gereken yere
KADIN: Neresi orası?
ADAM:Bilmiyorum.
KADIN:Bilmediğin bir yere nasıl gideceksin ?
ADAM:Tarif uzerine.
KADIN:Gurbuz.......
ADAM:Efendim ?
KADIN: Ne oluyor?
ADAM:Yok biey corapsızım ve gec kaldım hepsi bu.
KADIN:Kiminle buluşucaksın ?
KADIN:Bilmediğin bir yerde tanıamdığın birisiyle buluşmaya gidiyorsun ?
ADAM:Evet. Ayrıca corabımın nerede olduğunu bilmiyorum.Bugun hicbişey bilmiyorum.
KADIN:Gurbuzcuum sinirlenmeye başlamamın senin icin bir sakıncası varmı ?
ADAM:Hayır yok, zaten ben de sinirliyim.
KADIN: Nereye gidiyorsun be adam?!
ADAM:Bir okurumla buluşacağım. beyoğlunda bir cafede.
KADIN:Okurunla ha ? Bir tahminde bulunmak istiyorum izninle, bu bir KADIN değil mi ?
KADIN:Bir şeyide bil be ADAM!?
ADAM:Bana ikinci kez "ne ADAM" dedin. istersen ucuncu hakkını kullanma!
KADIN:O zaman sende biraz daha acıklayıcı konuşmaya başka istersen. mesela bu okurunun adı ne ?
ADAM: Nurten.
KADINdı nurten ama sen KADIN olup olmadığını bilmiyorsun?
ADAM:Canım sadece isimden bunu anlayamazsın ki. Benim bi arkadaşım vardı mesela ismi Gulten'di.
KADIN:Ve erkekti oyle mki ?
ADAM:Hayır kadındı ama bir suru erkek adaşının olduğundan soz etmişti......
KADIN:Gurbuz sabrımın sınırını merak ediyorsan hemen seni aydınlatıyım, tam ordayız. Yani bir adım daha atarsan sınırdışı olacaksın haberin olsun! Nerede tanıştınız bu kadınla ?
ADAM:Henuz tanışmadık, tanışmaya gidiyorum işte.
KADIN:İyi de tanışma isteğini bi şekilde belli etmiş olmalı değil mi ? yoksa sen hic bilmediğin birinin seninle tanışmak istediğini nerden bileceksin ?
ADAM:Bu kız ya da erkek , her neyse bana surekli mail gonderiyordu ve hep tanışma isteğini dile getiriyordu, sonunda bende tamam buluşalım dedim... Olay bundan ibaret
KADIN:.....Guzelll.
ADAM:..........................
KADIN:Bir cafede ha ?
ADAM:Evet.
KADIN:Hoş bir kahve kokusu .... Beyoğlun'da olduğuna gore, entelektuel bir hava..... Belki uzaktan duyulan bi pipo aroması......Dipten gelen enstrumantal bir etnik muzik.....Ve bir yazarla bir okuruyn tadına doyulmaz edebiyat sohbeti.
ADAM:Cok guzel anlattın, bir tek şey dışında corapsız bir yazarla bir okurun sohbeti .
KADINkşam da bir bara gidersiniz herhalde.
ADAM: Sacmalama.
KADIN: Ne var bunda canım ? daha Nurten Kadın olum olmadığı bile belli değil.
ADAM:.......Başka temiz corap da yok, Allah kahretsin.
KADIN:Canım bu kadar sıkı giyinmene gerek yok zaten. belkide yakında soyunacaksın.
ADAM: Nasıl yani?
KADIN: Nurten kadınsa yani !
ADAM:Biraz abartmıyor musun ?
KADIN: Sevgilim eğer uygun bir bulamazsanız buraya getir, ben anneme giderim ne olcak ?
ADAM:Karıcığım ben bir yazarım ve bir okurum benimle şahsen tanışmak icin yoğun bir caba harcadı. Ben de sonunda tanışmayı kabul ettim, butun meselebundan ibaret lutfen bilimkurgu hikayeleri anlatma
KADIN:Tabi canım tabi.... O yuzden bir saattir gozunun onundeki corapları gormuyor ve boncuk boncuk terliyosun.
ADAM:Hani coraplar?AAAaa.......ma

harabe.net