kim 500 milyar ister super cevap?
bence lafı oturtmanın en iyi orneği
"Kim 500 Milyar İster" yarışmasının orijinali ABC televizyonunda yayınlanan "Who Wants To Be A Millionaire?" yani "Kim Milyoner Olmak İster?" Bize uyarlarken milyoner demek komik duracağından adını değiştirmişler tabii. Yarışmanın orijinali bizdeki gibi sonuk de gecmezmiş. Cok heyecanlı yarışmalar yaşanırmış. Bir suru efsanevi yarışmacı gelip gecmiş.

Bunlar arasında biri varmış ki; onun gibisi bir daha gelmemiş. Bu arkadaşın genel kulturu muthişmiş. En son soruya kadar hic joker kullanmadan gelmiş. Her seferinde hic duraksamıyor, "Son kararım" dedikten sonra yanıtı verip gulumsuyormuş. Sunucu kıl olmuş tabii. Cunku yarışmanın heyecanı, yarışmacının duraksaması, ikileme duşmesi, yuksek sesle, "Acaba o mu, yoksa bu mu?" diye acı cekmesindeymiş.

Hatta yarışma sorularını hazırlayan adamlar da sinir olup, her soruyu normalinden daha da zorlaştırmışlar. Ama bizimki bana mısın demiyormuş. Doğru yanıtlatı gulumseyerek, gozunu kırpmadan veriyormuş.

Soruları hazırlayanlar, yarışmacının son soruya doğru yanıt veremeyeceğinden cok eminlermiş. Gercekten de soru geldiğinde bizimkinin yuzu değişmiş. Soru cok, ama cok cok zormuş. Yarışmacı biraz duşundukten sonra, "Telefon etme jokerini kullanacağım" demiş. Sunucu sevincini gizleme gereği gormeden sırıtarak, 'Kimi arayacaksınız?" diye sormuş. Yarışmacı, "Babamı" demiş. Telefon bağlanmış. Sunucu, durumu yarışmacının babasına acıklayıp, soruyu oğlunun soracağını soylemiş ve sozu yarışmacıya bırakmış. Bizimki, "Alo baba? Ben şu anda 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasındayım. Şu anda 1 milyon dolar kazandım. Haberi de ilk benden duymanı istedim" demiş. Sonra da yine gulumseyerek doğru cevabı vermiş :zuha: :zuha:

**ALINTI**

x-paylasim