Annemi ziyaretciler dizisinden biri zannederdim. uzaydan gelen bi visitors annemi oldurmuş ve yerine gecmiş diye suratından maskesini cıkarmaya calışıp annemin suratını yolardım.
Zeki Muren'i zekim uren sanırdım..ne demekse....
Pırasayı soğanın abisi sanırdım Andımızın 'yurdumu milletimi ozumden cok sevmektir' bolumunu uzumden cok sevmektir sanırdım, kafa patlatırdım işin mantığına Anıtkabir'i bir baskan mezarlari serisinin ilk uyesi sanir ve Kenan Evren'in anitka-iki'ye gomulecegine inanirdim ayrıca bir "kultabisi"nin var olduguna da inandim hep icten ice.
Lar diye bi deniz var sanırdım.. "Korkma sonmez bu Tafak larda yuzen alsancak" dan kaynaklı.. dolayısıyla bu mısraları toyle yorumlardım Lar'da yuzen bir alsancağın, Şafağın sonmesi konusunda endişe etmemesi gerekir.
Otobuslerdeki "tehlike anında kolu el ele ceviriniz" (ki boole bile yazmıyo) yazısını her gorduğumde otobusteki herkesin elele tutuşup, ve birinin lider olup kolu onun cevirmesi gerektiğini sanırdım.
Birde heralde kapıya gelindiğinde mutlaka zile basılmasını gerektiğini sanıyodum ki,boyum yetişmediğinden duvara parmağımı basıp "zelllll" diye bağırırdım filmlerde kızılderililere yerli dendiği icin onları turk sanırdım bi keresinde, 3-4 yaşlarındayken, mutfaga girmiştim ve omrumde ilk defa kadayıfla karşılaşmıştım: annem kadayıf yapmıştı ve ben de kadayıfı babam zannettim cunku babam kıllı bir insandı ve annemin babamı oldurduğunu sonrada yemek yaptığını duşunmuştum, babamın piştikten sonra kıllarının o hale geldiğini zannedip babam eve gelene kadar mutfakta oturup ağlamıstım, annemin cok kızdığını hatırlıyorum.
Televizyondaki spikerlerin de bizi gorduğunu sanırdım, bunu anlamak ve acıklığa kavuşturmak icin birgun koltuğun arkasına saklandım, planım spikeri punduna getirip beni aradığını ve kafasını oynattığını yakalamaktı ama nereye saklanırsam saklanayım, ne kadar gizlice kafamı dışarı cıkartıp televizyona bakarsam bakayım spiker hep beni goruyor, gozumun icine bakıyordu. Sonra babama sordum, oğrendim.
İn cin top oynuyo dediklerinde de, incin adında (ayse fatma gibi) bi kızın top oynadıgını sanırdım. bi turlu anlayamazdım. eee top oynuyo da nooluyo ben de oynuyorum derdim kendi kendime Taksim'deki kat otoparkını, katoto isimli bi japon devlet buyuğu adına yapılmış "katoto parkı" sanırdım, hep oraya gidip oynamak isterdim Bezirgan başı adlı oyunu hep vezirgen başı diye idrak ederdim...
Son zamanlara kadar da oyle sanıyo idim..ulan bi kerede sormamışım kendime şu zamana kadar nedir ki bu vezirgen başı, bi manası var mı acaba diye..
Futbol maclarında, hakem sarı veya kırmızı kart gosterdiğinde, birisinin futbolcuya kart gonderdiğini ve herkesin merak icinde hakemin etrafına toplaşıp, kartı okumasını beklediğini sanırdım
masum varsayımlar
Geyik0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- masum varsayımlar